Partizanove šanse su 70:30, Česi nemaju fudbalera kao Natha: Bivši igrač Sparte za 24sedam analizira meč

14.02.2022

13:09

0

Vukadin Vukadinović već već 12 godina u Češkoj

Partizanove šanse su 70:30, Česi nemaju fudbalera kao Natha: Bivši igrač Sparte za 24sedam analizira meč
bibars i vukadinović - Copyright Profimedia/MN Press

Srpski internacionalac u češkom fudbalu Vukadin Vukadinović  letos se posle 12 godina izbivanja iz Srbije vratio u naš fudbal kao igrač niškog Radničkog i nije se dugo zadržao.

Kako sam kaže, želeo je da ostavi trag u srpskoj ligi, ali profesionalizam ga je odvukao nazad u Češku, pa će pored jedne polusezone na Čairu ostati zapisano u "CV" da je u svojoj zemlji još igrao samo kao omladinac Hajduka sa Liona i ništa više od toga.

Sa 18 godina otišao je u Češku i do danas nastupao je za najjače njihove klubove: Jablonec, prašku Slaviju, prašku Spartu, Viktoriju Žižkov, MFK Karvinu, Teplice...

Već po spisku timova i trajanju u Češkoj može se slobodno zaključiti da se teško može naći bolji sagovornik na temu Partizanovog meča protiv Sparte u Ligi konferencija.

- Sparta poslednje dve godine ima pozitivan rast u svakom pogledu. Sve je to zasluga trenera Vrbe, koji je dolaskom doneo novi sistem igre i šansu ukazao omladinskoj školi, verovatno najboljoj u Češkoj. Na drugoj strani, vidi se i rad sportskog direktora Rosickog koji je želeo da promeni ekipu i da klub oslobodi igrača iz vremena Andree Stramaćonija. Tada je u Spartu došlo mnogo skupih igrača, pri čemu su izostali rezultati, a ugovori su bili veliki i za neke evropske prilike. Više toga nema, očistili su se i odustali su od dovođenja stranaca - priča Vukadinović za 24sedam i nastavlja:

MN Press
Bibars Natho

- Odmah da kažem, Partizan je po meni favorit. Ako bih morao da procenim šanse rekao bih da je 70:30 u korist naše ekipe. Mislim da bi ovakav zaključak doneli i skauti Partizana ako su gledali utakmicu protiv Plzena, u kojoj je Sparta bila prosto pregažena tokom 70 minuta. Moglo je da bude 0:3, pa čak i 0:4, a završilo se srećno za Spartu - 2:2. Gosti su primili glup gol i čini mi se lagano prokockali 0:2. Siguran sam da Plzen nije bolji od Partizan i verujem da će trener Stanojević igrati na sličan način u Pragu.

Koji je to način?

- Pa meni se sviđa to što je Partizan prikazivao u dosadašnjem toku sezone. Ako uporedim to sa Crvenom zvezdom, dopada mi se to što Partizan ima jaku brzu tranziciju, dosta igrača se pojavljuje u završnici, a sve rešava centarfor Rikardo. Drugo, Sparta nema igrača kao što je Natho. Zanimljiv je Borek Dočkal, ali on je povređen i neće igrati. Naravno, obavezno treba obratiti pažnju na mladog Adama Hložeka, o njemu već priča cela Evropa.

Brzina Sparte i fizička snaga?

- Tačno je da se u Češkoj igra brže, više se trči i treninzi su intezivniji, ali ne treba gubiti iz vida da igrači Sparte nemaju neko iskustvo. Partizan je zbog toga u prednosti i, naravno, revanša na svom terenu.

Kakva su vaša iskustva sa srpskim fudbalom?

Profimedia/MN Press
Nenad Lalatović i Miljan Vukadinović

- Moram reći da mi je žao što se nisam duže zadržao u niškom Radničkom, ali nisu mi se sve kockice sklopile kako treba. Došao sam posle razgovora Nenada Lalatovića, dopao mi se taj plan i njegova ambicija i taman kada smo počeli da ga ostvarujemo, trener je dobio ponudu iz inostranstva koja se ne odbija. Njegov naslednik je imao drugačije viđenje igre i ekipe, tako da sam se vratio u Zlin. To je moja ekipa, ovde sam proveo lepe godine, tako da se osećam kao da sam došao kući. Tako sam mislio i letos kada sam se vraćao u Srbiju, svojoj pravoj kući, jer otišao sam kao dete iz Hajduka sa Liona, praktično nikad nisam ni igrao vrhunski fudbal u svojoj zemlji. Ispalo je da mi taj pokušaj nije bio najsrećniji.

Zato brat Miljan Vukadinović i statistički i po igri u dresu Vojvodine pripada grupi najbojih fudbalera u Superligi?

Profimedia/MN Press
Rikardo Gomeš, Miljan Vukadinović i Slobodan Urošević

- Brat stvarno igra odlično, prošle godine je imao 14 golova, desetak asistencija i na putu je da ponovi i čak premaši te brojke. Bilo je reči da će preći u neki veći klub, ali je sve ostavljeno za leto. Mogu samo da mu poželim da igra za trofeje i u Evropi, jer on to kvalitetom zaslužuje.

Možda će u Partizan?

- Kuvalo se nešto prošlog leta, ali nije se desilo. Ne znam šta će biti u julu. U igri je i produženje ugovora sa Vojvodinom - rekao je Vukadin Vukadinović za 24sedam.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike