Haos u derbiju Portugala - tuča, pet crvenih kartona! Grujić zamalo heroj Porta!

11.02.2022

22:50

0

Autor: 24sedam

Sporting vodio 2:0 pa strepeo za bod

Haos u derbiju Portugala - tuča, pet crvenih kartona! Grujić zamalo heroj Porta!
profimedia-0661607219 - Copyright Profimedia

U dramatičnom derbiju Primeira lige, Porto i Sporting odigrali su nerešeno 2:2.

Srpski fudbaler Marko Grujić dobio je šansu u drugom poluvremenu, ali je mogao da bude junak duela punog varnica, napetih situacija i incidenata. Posle kornera u 7. minutu nadoknade zahvatio je loptu glavom u petercu, a golman Antonio Adan na čudesan način sačuvao mrežu. Potom je došlo do incidenata pa je pored lepih golova, pokazano i pet crvena kartona.   

Gosti su bili bolji u većem delu prvog poluvremene, poveli su u 34. minutu sa 2:0, ali je domaćin našao način da izbegne poraz.

Dve tečne akcije Sporting je krunisao vođstvom od 2:0.  U 8. minutu Mateus Rajs je na drugu stativu spustio loptu Paulinjo koji je glavom doneo vođstvo. Jednako atraktivna je bila kombinacija Sportinga u 34. mintu, posle nekoliko preciznih dodavanja, na kraju je Rajs proigrao Sarabiu koji je uposlio Nunja Santosa za 2:0.  

Pet minuta kasnije uzvratili su na isti način fudbaleri Porta, odlično su kombinovali, a Fabio Vieira udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio donji levi ugao i smamnjio na 2:1.

U nastavku je zbog drugog žutog kartona isključen štopwer gostiju Koates, a u 78. mintu posle centaršuta Vieire sa leve strane, Mehdi Taremi je sjajno reagovao glavom i poravnao na 2:2. 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike