Selektor Škotske nada se pomoći "fudbalskih bogova"

11.11.2020

13:50 >> 16:57

0

Autor: Jovan Terzić

Stiv Klark održao konferenciju za medije uoči dolaska u Beograd

Selektor Škotske nada se pomoći "fudbalskih bogova"
Copyright Profimedia

Poslednji put kada je Škotska igrala na Evropskom prvenstvu, bila je 1996. godina.

Osvojili su četiri boda u grupi, kao i Holandija koja je prošla dalje uz Englesku, jer je postigla tri, a Škotska uprkos istoj gol-razlici jedan gol.

Dugo navijači ove ostrvske države, čuverni “Tartan armi”, čekaju da ponovo gledaju svoje fudbalere na smotri najboljih kontinentalnih selekcija, a nadaju se da će to biti idućeg leta.

Da bi im se želja ostvarila, potrebno je da izabranici Stiva Klarka savladaju Srbiju u četvrtak u Beogradu, na stadionu “Rajko Mitić” (20.45).

-Nema razloga da se zanosimo, naša reprezentacija je često bila u ovakvoj situaciji, pa nije uspela da ostvari cilj. Igrači su veoma koncentrisani i posvećeni predstojećoj utakmici. Znaju šta ona može da donese i znaju kako mogu do toga da dođu. Svi su izuzetno motivisani i nije mi lako da izaberem tim. Imam dilemu oko jedne ili dve pozicija, ali svejedno je koga izaberem. Svih 11 igrača i oni koji uđu kao zamene biće spremni – istakao je selektor Škotske, Stiv Klark, na konferenciji za medije uoči dolaska u Beograd.

Najavio je da neće držati poseban motivacioni govor svojim igračima.

-Izađeš na teren, odigraš najbolje što možeš, pružiš svoj maksimum i nadaš se da će ti se “fudbalski bogovi” nasmešiti i pomoći da dođeš do željenog rezultata – zaključio je 57-godišnji strateg.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike