Dragan Mladenović upozorava pred Škotsku: Nije baš da je Srbija uvek favorit

11.11.2020

15:10 >> 18:02

0

Autor: Jovan Terzić

Bivši fudbaler Rendžersa za 24sedam o predstojećem duelu orlova, koji im može doneti dve decenije čekan plasman na Evropsko prvenstvo

Dragan Mladenović upozorava pred Škotsku: Nije baš da je Srbija uvek favorit
Copyright Rajang Gigs i Dragan Mladenović, foto: MN Press

Predstojeći duel Srbije i Škotske u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo, nažalost, igra se pred praznim tribinama stadiona “Rajko Mitić” (četvrtak, 20.45).

Sigurno je da bi atmosfera bila sjajna, jer je poznato da škotski navijači u velikom broju prate svoj nacionalni tim gde god da igra i kakve god šanse da ima za pobedu.

-Vrlo su privrženi reprezentaciji i zaboravljaju sve klupske, religiozne i druge nesuglasice kada igra nacionalni tim. Drugačiji su mentalitet od nas, imaju jak nacionalni ponos i uvek su jedinstveni kada igra reprezentacija – priča za 24sedam Dragan Mladenović, koji je tokom igračke karijere u prvom delu sezone 2004/05. nastupao za Glazgov Rendžers.

Nekadašnji vezista naše reprezentacije i Crvene zvezde, a danas direktor Omladinske škole crveno-belih, poziva na oprez iako smatra da Srbija ima kvalitetniji tim.

-Srbija jeste favorit po imenima, naši igrači su uglavnom vodeći u svojim klubovima, velike su zvezde, ali realnost je drugačija, igra se jedna utakmica i ishod će zavisiti od sklopa raznih okolnosti, pa kada se podvuče crta videćemo koji je krajnji rezultat. Naš mentalitet je takav da ispada da samo mi igramo fudbal i s kim god se satajemo – mi smo favoriti. Ali i drugi igraju fudbal i mnogo ulažu u razvoj, čak i više nego mi. To im donosi rezultate na svim nivoima, tako da nije baš uvek tačno da smo favorit kao što se u javnosti predstavlja.

MN Press

Mladenović kao konkretan primer svoje priče navodi oktobarske rezultate “orlova”.

-Pokazali smo da kada je bitno možemo da odigramo dobro, ali zabrinjava kontinuitet. Da li smemo da biramo koje ćemo utakmice igrati dobro? Eto, pobedili smo Norvešku, a onda odmah posle izgubili od Mađarske. Nismo to smeli da dozvolimo i, ako je ikako moguće da se menjamo, bilo bi dobro. Da igramo protiv Italije ili neke druge jake reprezentacije znao bih da ćemo odigrati dobro, a ovako je pitanje kakav će biti pristup baš zbog toga što se ističe da je Srbija favorit.

Srbija je poslednji put na Evropskom prvenstvu igrala pre 20 godina, a Škoti na nastup svojih fudbalera čekaju još četiri godine duže.

-Vreme je da odemo na Evropsko prvenstvo, ali kako mi, tako i oni žele isto. Imaju dobru ekipu, kompaktnu, ne izdvajaju se pojedinci, iako imaju neke odlične igrače poput Robertsona iz Liverpula, Mektomineja iz Junajteda, Mekdžina iz Aston Vile… Naravno da verujem da možemo da prođemo i navijam da se to desi, ali moramo biti oprezni. Videćemo kako će biti na terenu – upozorava Mladenović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike