Matić nekada sanjao Zvezdu: To je bio dečiji san, porodica mu pomogla da preboli, a sada ima ozbiljnu zamerku za "večite"

04.02.2022

12:49

0

Bivši reprezentativac je priznao kako je to uticalo na njega kao dečaka

Matić nekada sanjao Zvezdu: To je bio dečiji san, porodica mu pomogla da preboli, a sada ima ozbiljnu zamerku za "večite"
20190909npMaticN1 - Copyright MN Press

Veliki fudbaler Nemanja Matić karijeru je izgradio postepenim koracima. Najpre je, kao mladić, iz Košica stigao u Čelsi, pa otišao na pozajmicu, a onda je zablistao u dresu Benfike. Sada je odlučan u dresu Mančester junajteda, a malo ko zna da je srpski reprezentativac u mlađim kategorijama nosio dres oba večita rivala.

Ipak, kako je istakao u velikom i iskrenom intervjuu, kao dečak je sanjao da igra u crveno-belom, ali se neće vratiti u klub u kome je ponikao i koji ga se odrekao.

Matić je sada u ozbiljnim igračkim godinama, ali je odbacio mogućnost povratka u beogradske rivale, dok je od ranije već poznato da postoji mogućnost da karijeru završi u svom Ubu.

- Tad mi je pomogla familija... Bilo je teško, igrao sam u Zvezdi kao klinac četiri i po godine, pa onda u Partizanu nekoliko sezona, a u oba kluba su mi rekli da nisam dovoljno dobar i da idem - kazao je Matić i dodao:

- Morao sam nazad kući, bilo je teško....

A onda je preko Jedinstva iz rodnog Uba stigao do Kolubare, koja ga je pak lansirala u Košice. Tada je krenuo vrtoglavi napredak njegove karijere.

Ipak, povratka u Zvezdu neće biti, jer kako kaže, i ne moraš sve u životu da uradiš...

- To mi je bio san da odigram jednu utakmicu za Crvenu zvezdu, ali to se nije desilo. To je život. Nekada moraš da prihvatiš da te ne žele i da vidiš šta možeš, da im pokažeš da su pogrešili. Ne, neću se vratiti, to mi je bio san kad sam bio dete. Sad da se vratim ne bi bila ista motivacija. Možda moj sin bude igrao za Zvezdu, ne moraš sve u životu da uradiš...-, iskreno je poručio Nemanja Matić u podkastu "Poet & Vuj".

Otkrio je Matić i ko mu je omiljeni srpski fudbaler - Dejan Savićević, dok mu se od mlađih najviše dopada Dušan Vlahović, a osvrnuo se i na probleme u Superligi Srbije.

- To je problem srpskog fudbala. Ne igra mnogo mladih, ne dobijaju šansu, žao mi je zbog toga - kazao je Matić, pa nastavio:

- Zvezda je igrala dva puta Ligu šampiona u poslednje četiri godine i nisam video mlade igrače. Treba da im daju šansu jer tako se razvija fudbal. Ako jedan Mejson Grinvud od 17 godina igra za Junajted... Imamo velike talente u Srbiji koji mogu da igraju za Zvezdu ili Partizan - zaključio je Nemanja Matić.

O reprezentaciji nije mnogo govorio. Još od povlačenja je to teška tema, ali je otkrio da je pratio baraž za Svetsko prvenstvo i duel Srbije i Portugala, te istakao da je "orlovima" pomagao tako što je "tukao" Bruna Fernandeša i Kristijana Ronalda na treningu.


Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike