Srbin među najboljim izvođačima slobodnjaka u 21. veku! Možete li da naslutite ko je naša ubojita levica? (VIDEO)

03.02.2022

10:09

0

Autor: 24sedam

Igrao je u Italiji i Engleskoj, te za dva kluba u Srbiji, ali nikada za Partizan ili Crvenu zvezdu

Srbin među najboljim izvođačima slobodnjaka u 21. veku! Možete li da naslutite ko je naša ubojita levica? (VIDEO)
Kolarov2 - Copyright MN Press

Specijalizovani internet sajt za fudbalsku statistiku "PopFoot" objavio je listu najboljih izvođača slobodnih udaraca u 21. veku.

Među 20 odabranih našao se i jedan Srbin! Čovek čija je ubojita levica namučila brojne golmane širom Evrope i sveta.

Karijeru je započeo pre 18 godina u Čukaričkom i na 44 utakmica postigao dva gola, zatim se preselio u OFK Beograd i na 38 mečeva pet puta tresao mrežu rivala.

 

 

To je bilo dovoljno da stamenog defanzivca prepoznaju skauti Lacija i odvedu ga u Rim. Tamo je igrao od 2007. do 2010. godine, nastupio je 82 puta i šest puta se upisao u strelce.

Usledio je transfer karijere u Mančester siti u kojem će provesti celih sedam godina. Za "građane" je igrao 165 puta i tresao mrežu rivala 11 puta, a šest golova više postigao je na 100 utakmica tokom tri sezone provedene u Romi. Sada je član Intera, ali tamo ne dobija šansu.

Dres reprezentacije Srbije nosio je na 94 utakmice i 11 puta se upisao u strelce, a neke njegove golove pamtićemo zauvek.

 

 

Jasno je da je reč o Aleksandru Kolarovu, koji na listi 20 najboljih izvođača slobodnih udaraca u ovom veku zauzima 14. mesto sa ukupno 19 golova.

Prvi je, pa prilično očekivano Brazilac iz Liona Žuninjo sa 74 gola iz slobodnjaka, a prate ga zemljaci, golman Rođerio Seni sa 59 i Ronaldinjo sa 55 golova.

 

 

U prvih deset su još i Lionel Mesi (50), Kristijano Ronaldo (47), Dejvid Bekam (43), Alesandro del Pjero (37), Andrea Pirlo (30), Andrea Pirlo (30), Roberto Karlos (27) i Vesli Snajder sa 26 golova.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike