Borjan i Kanada mnogo blizu Katara! Najbizarniji gol godine u režiji Hačinsona (VIDEO)

03.02.2022

07:28

0

Autor: 24sedam

Golmanu Crvene zvezde i njegovom nacionalnom timu za siguran prolaz potrebna samo jedna pobeda iz preostale tri utakmice

Borjan i Kanada mnogo blizu Katara! Najbizarniji gol godine u režiji Hačinsona (VIDEO)
Tan2022-1-30_235531433_1 - Copyright Tanjug/Frank Gunn/The Canadian Press via AP

Ponekad je za uspeh u životu, pa i u sportu, potrebno samo da te hoće. Da imaš sreće.

Imali su je fudbaleri Kanade na gostovanju El Salvadoru u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Pobedu su apsolutno zaslužili, ali da ne beše tog "da te hoće" nije sigurno da bi do nje i došli.

Još jednom je golman Crvene zvezde Milan Borjan sačuvao svoju mrežu, ali su se njegove kolege iz reprezentacije dobrano mučile da stignu do gola.

Stigli su 66. minutu i komotno možemo da konstatujemo da je to najbizarniji gol godine.

Iskusni fudbaler Bešiktaša Atiba Hačinson postao je junak nacije, a da u prvi mah nije ni bio svestan da je postigao gol.

Akcija za vođstvo počela je od Kajla Larina, koji je oteo loptu rivalu, stuštio se po desnom boku i lepo zavrnuo loptu pred gol. Poluvisoku loptu Hačinson je sjajno zahvatio, ali je umesto mreže pogodio stativu i nastavio da proklizava po travi.

A onda se desilo čudo. Lopta se od stative odbila u njegovu nogu, od noge u glavu i prebacila golmana El Salvadora. Pokušao je čuvar mreže domaćih Kevin Karabantes sve što je mogao ne bi li je izvukao iz gola, ali bezuspešno. Uostalom, pogledajte i uverite se sami!

 

 

Slavlju Kanađana doprineo je i Borjan, pre svega svojom budnošću u 93. minutu. Pokušaj loba sa 40-ak metara uspeo je da stigne i izbaci u korner.

Pobedu Kanade overio je Džonatan Dejvid u sledećem minutu. Presekao je loše izveden aut, istrča kontru i novim lobom matirao golmana rivala za šesti vezani trijumf.

Kanađani su gotovo sigurni učesnici Svetskog prvenstva pošto im je u naredna tri kola potrebna samo jedna pobeda da i definitivno overe vizu za Katar.


KONKAKAF, kvalifikacije:

Jamajka - Kostarika 0:1 (0:0)

SAD - Honduras 3:0 (2:0)

El Salvador - Kanada 0:2 (0:0)

Meksiko - Panama 1:0 (0:0)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike