Murinjo više ne navija za Srbiju

12.11.2020 | 15:19 >> 16:39

Autor: D. B.

Razlog je činjenica da među orlovima nema više jednog od njegovih miljenika

Copyright MN Press

Žoze Murinjo više ne oseća emotivnu povezanost sa fudbalskom reprezentacijom Srbije. Sadašnji trener Totenhema i nekadašnji učitelj fudbalera Porta, Real Madrida, Čelsija, Intera i Mančester junajteda je bio realativno čest gost na mečevima koji su “orlovi” igrali na međunarodnoj sceni. Ali, više nije fan našeg tima.

Razlog – činjenica da je Nemanja Matić odlučio da ode u reprezentativnu penziju. Murinjo i Matić su sarađivali u Čelsiji i Mančester junajtedu, a kako “gospodin posebni” ima običaj da prati uživo mečeve koji igraju njegovi klupsku učenici, logično je i bilo da dolazi na utakmice Srbije.

Pročitajte još: Ako Murinjo ne navija za “orlove” ima ko u njih veruje

– Matić više nije u reprezentaciji Srbije, a sa njim je otišla i moja emotivna povezanost sa njima – rekao je Murinjo za “Skaj sport”.

Večeras će slavni Portugalac navijati za Škote. Kako kaže ima dva jaka razloga za tako nešto.

– U Škotskoj su Stiv Klark i Skot Mektomini. Imam povezanost sa Škotskom, tamo sam u nekoliko navrata provodio vreme i naravno želim im sreću. Stiv je bio lojalan i dobar asistent. Kasnije je njegova karijera otišla u drugom pravcu i ovaj meč mu sigurno mnogo znači.

Ipak, to ga ne sprečava da bude i realan kada su u pitanju očekivanja od meča.

– Ovo je težak meč. Srbija ima mnogo više potencijala kada je igrački kadar u pitanju, ali često u fudbalu duša i um naprave razliku – tvrdi Murinjo.

Pročitajte još: Koliko vrede fudbaleri Srbije, a koliko Škoti

 

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam