Pep pronašao novog Aguera? Siti ne planira da prekida dominaciju, stiže argentinsko "čudo od deteta"

22.01.2022

16:43

0

Posao je završen, on bi trebalo da bude budućnost Sitija

Pep pronašao novog Aguera? Siti ne planira da prekida dominaciju, stiže argentinsko "čudo od deteta"
profimedia-0648608429 - Copyright Profimedia

Mančester siti dominira Premijer ligom i deluje da je na sigurnom putu ka novoj tituli prvaka.

Ipak, tamo se radi planski i ozbiljno i misli se na budućnost. To pokazuje i činjenica da su se dogovorili sa River Plejtom oko napadača Hulijana Alvareza.

Prema brojnim izveštajima iz Argentine i Engleske, Siti će Riveru platiti 15 miliona funti (18 miliona evra) za 21-godišnjeg igrača.

Ipak, napadač, koji je u novembru predvodio River do prve titule prvaka posle sedam godina, neće odmah doći u Mančester, već stiže na leto.

To je bio uslov Rivera za prodaju igrača, da Alvarez ostane kod njih bar do juna.

Štaviše, pojedini izvori u Argentini pišu da bi napadač mogao da ostane tokom cele ove godine i da u Siti pređe za godinu dana, tako da bi mogao da igra za River i u Kopa libertadores, koji traje do novembra.

Alvarez je prošle sezone postigao 18 golova za River, koji je osvojio prvu titulu prvaka Argentine još od 2014. godine. Tada je bio najbolji strelac u diviziji.

Reprezentativac je Argentine i bio je član tima koji je prošlog leta osvojio Kopa Amerika, mada još nijednom nije bio u prvom timu, već je ulazio iz igre.

Njegove partije su privukle pažnju i drugih evropskih klubova. Hteli su ga navodno i Mančester junajted i Inter, ali su izgleda Pep Gvardiola i Ćiki Begiristain odneli novu pobedu.

Sitiju treba napadač. Ovog meseca su prodali Ferana Toresa Barseloni za 66 miliona evra, tako da će za Alvareza potrošiti manje od četvrtine zarade za njega, što je sjajan posao.

"Građani" se sigurno nadaju da će u Alvarezu dobiti nekog sa sličnom pričom kakvu je imao Serhio Aguero.

On je posle odlične sezone u Independijenteu 2006. došao u Atletiko Madrid, da bi pet godina kasnije prešao u Siti i tamo postao najbolji strelac u istoriji kluba i to tokom decenije dominacije "građana". On im je doneo titulu u sezoni 2011/12. golom u nadoknadi vremena protiv Kvins park rendžersa.

Alvarez je u Riveru učio od vrlo cenjenog trenera Marsela Galjarda, koji je preporodio klub od kada ih je preuzeo 2014. i vodio do dva trofeja u Kopa libertadores.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike