Hrvat dao gol sezone u Engleskoj, Čelsi i Liverpul slavili fudbal, na kraju pobedio Siti! (VIDEO)

02.01.2022

18:33

0

Dugo će se pričati o voleju Kovačića, ovo je bio derbi za pamćenje

Hrvat dao gol sezone u Engleskoj, Čelsi i Liverpul slavili fudbal, na kraju pobedio Siti! (VIDEO)
Tan2022-1-2_191238325_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Matt Dunham

Oslabljeni Čelsi i Liverpul odigrali su meč za pamćenje. Liverpul je u Londonu poveo 2:0, a onda je Čelsi za samo tri minuta stigao do izjednačenja, a onda zamalo i do preokreta. I sve to u prvom poluvremenu.

U drugom smo gledali mnogo akcije, ali golova nije bilo, tako da je na kraju ostalo Čelsi – Liverpul 2:2.

Iako je Čelsi igrao bez Romelua Lukakua, koga je Tomas Tuhel izbacio iz tima, a Liverpul bio bez Jirgena Klopa, Alisona, Roberta Firmina i Džoela Matipa, rivali su odigrali fantastičan meč. Brz tempo, otvorena igra, golovi… Ma, sve što treba.

Doduše, iz ovoga je kao najveći pobednik izašao lider Mančester siti, koji sada ima 10 bodova više od Čelsija i 11 od Liverpula, doduše, uz meč manje od "crvenih".

Liverpul je poveo u devetom minutu. Diogo Žota je centrirao u sredinu, Trevor Čaloba je pogrešio i glavom nije rapčistio loptu, već je poslao do Sadija Manea, koji je iskoristio poklon i postigao gol za vođstvo.

Doduše, vrlo lako je moglo da se desi da Mane u tom trenutku ne dobije loptu, jer je već posle samo pola minuta igre laktom udario Aspilikuetu, zbog čega je dobio žuti, umesto crveni karton.

U 26. minutu, Trent Aleksander-Arnold je fantastično pronašao Mohameda Salaha u šesnaestercu, a ovaj je iz skoro mrtvog ugla sa desne strane ćušnuo u mrežu.

Onda je usledio najlepši trenutak meča. Markos Alonso je iz "skraćenog kornera" šutirao direktno u gol. Rezervni golman Kuivin Keleher se bacio i izboksovao loptu, koja je došla do Matea Kovačića na oko 18 metara. Hrvat je odmah zakačio volejom, ona se odbila o desnu stativu i ušla u mrežu.

 

 

Posle toga je došlo do blagog koškanja između Kovačića i Džordana Hendersona, koji nije hteo da izvede brzo loptu sa centra. To nije pomoglo Liverpulu, jer je vrlo brzo N'Golo Kante pronašao Kristijana Pulišića u kontri. Amerikanac se sjajno snašao, i u trku šutirao u drugi ugao za 2:2.

Tanjug/AP Photo/Matt Dunham
 

Tu nije bio kraj, u nadoknadi vremena Mejson Maunt je bio u sjajnoj šansi, ali je njegov pokušaj prošao tik pored stative Kelehera.

I u drugom poluvremenu smo gledali "ludnicu". Može se reći da je Eduard Mendi spasao Čelsi dva puta, kod novih pokušaja Salaha i Manea. Posle toga je Pulišić imao novu šansu, ali golova nije bilo.

Tabela:

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike