Najveći promašaj u istoriji mora da leti iz kluba! Barselona presekla, hitno prodaje Dembelea

20.01.2022

11:25

0

Duže od pola godine su ga nagovarali, sad im se smučio

Najveći promašaj u istoriji mora da leti iz kluba! Barselona presekla, hitno prodaje Dembelea
Usman Dembele - Copyright AP Photo/Angel Fernandez

Sad je i zvanično kraj sage! Barselona definitivno izbacuje Usmana Dembelea iz tima.

Dilema u kojoj je klub hteo da igrač potpiše nov ugovor uz manju platu ili će biti prodat. Dembele to nije želeo i klub je sada presekao.

- Sada je jasno da Dembele ne želi da nastavi sa Barselonom. Ne želi da bude deo našeg projekta. Rekli smo Dembeleu da mora odmah da ide. Očekujemo da će Usman biti prodat do 31. januara – rekao je direktor fudbala Mateu Alemani.

Za slučaj da niko ne bude želeo da kupi krilnog napadača, on će do kraja ugovora, odnosno do kraja sezone biti potpuno van tima, odnosno utakmice će gledati sa tribina.

Barselona će na Francuzu izgubiti ogroman novac, čak i pre korona krize. On je sasvim sigurno najgore pojačanje u bogatoj istoriji katalonskog giganta. On je plaćen 140 miliona evra, koje uopšte nije opravdao, a sada i odlazi bez obeštećenja!

Kada je Ćavi došao, probao je da ga obrabri, govorio mu je da lako može da bude najbolji igrač na svetu, ali ništa od toga nije urodilo plodom, tako da klub prosto nije imao izbora.

- Još u julu smo počeli razgovore sa Usmanom i njegovim agentima. Skoro sedam meseci smo proveli u priči, pokušavali smo raznim ponudama da pronađemo način da ga zadržimo. Njegovi menadžeri su sve automatski odbijali – rekao je Alemani za klupsku televiziju.

Barsa je za kup meč sa Atletik Bilbaom izbacila iz tima 24-godišnjeg igrača. Sada je jasno da će tako ostati.

- Danas je 20. januar, ostalo je još 11 dana do zatvaranja poslednjeg prelaznog roka u njegovom ugovoru. Jasno je da ne želi da ostaje i mora da ide odmah. To smo rekli i njemu i njegovim menadžerima, jer želimo samo posvećene igrače.

A ako niko ne bude hteo da kupi Dembelea?

- Igrači koji ne žele da igraju za Barselonu, neće bizi pozivani. To je sportska posledica i to je odluka trenera, za koju ima našu podršku.

Kako sada stvari stoje, Dembele će verovatno utakmice gledati sa tribina, jer teško da će neko hteti da angažuje tako nepouzdanog igrača kao što je Dembele. Pari Sen Žermen je već odustao, a Bajern se odlučio da produži Komana. U igri je bio i Juventus, ali on ima problema sa novcem.

Šuškalo se i o Čelsiju i Mančester junajtedu, ali ništa se konkretno nije desilo. Videćemo šta budućnost donosi kontroverznom igraču.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike