Francuz nastavio da ruši fudbalske tabue otkrivši koliko homoseksualaca ima u svakom klubu

12.01.2022

12:42

0

Autor: 24sedam

Patris Evra priznao da je kao dečak bio žrtva seksualnog zlostavljanja, a sada načeo i drugu "opasnu" temu

Francuz nastavio da ruši fudbalske tabue otkrivši koliko homoseksualaca ima u svakom klubu
Patris Evra - Copyright Profimedia

Bivši levi bek Mančester junajteda i frnacuske reprezentacije Patris Evra podržao je igrače homoseksualnog opredeljenja na promociji svoje atobiografije  "Volim ovu igru".

On je odgovarajući na pitanja svojih fanova otkrio da je u svakoj ekipi najmanje dva fudbalera drugačije seksualne orijentacije u odnosu na većinu, ali da svi oni ćute o tome u strahu da će naići na osudu svoje okoline.

- U svetu fudbala je jednostavno, sve je zatvoreno - kaže Patris Evra.

Francuz senegalskog porekla priznao je nedavno da je tokom tinejdžerskih dana bio žrtva seksualnog zlostavljanja od strane jednog trenera, tako da je posle svog iskustva nastavio da otvara tabue:

- Kada sam bio u Engleskoj, doveli su nekog stručnjaka da razgovara sa ekipom o homoseksualnosti. Neki moji saigrači su tokom ovih predavanja rekli kao "to je protiv moje vere, ako ima homoseksualca u ovoj svlačionici, onda ja odlazim iz kluba" i slične stvari. U tom trenutku sam ustao i rekao "ćutite svi i dajte malo razumevanja". Ja sam igrao sa igračima koji su bili homoseksualci. Pričali smo otvoreno, licem u lice, rekli su mi se iako se plaše da pričaju o tome. Postoje najmanje dva igrača po klubu koji su homoseksualci. Ali u svetu fudbala, ako to kažete, gotovi ste.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike