Relizovao je 25 penala uzastopno, a onda... Pomračenje Serhija Ramosa u istorijskoj noći (video)

14.11.2020

22:59

0

Autor: Adam Štulić

Iskusni španski defanzivac promašio dva šuta sa 11 metara protiv Švajcarske

Relizovao je 25 penala uzastopno, a onda... Pomračenje Serhija Ramosa u istorijskoj noći (video)
Copyright Tanjug/Georgios Kefalas/Keystone via AP

Kapiten reprezentacije Španije Serhio Ramos do kraja života pamtiće utakmicu petog kola Lige nacija i gostovanje u Švajcarskoj (1:1).

Francuzi u Portugaliji overili mesto na završnom turniru Lige nacija, Španci promašili dva penala i prepustili lidersku poziciju Nemcima

Iskusni španski defanzivac odigrao je u Bazelu 177. utakmicu u dresu “crvene furije” i tako prestigao legendarnog italijanskog golmana Đanluiđija Bufona na listi evropskih fudbalera koji su odigrali najviše utakmica ikada u dresu sa državnim grbom.

Ipak, veliki jubilej i ulazak u fudbalsku istoriju, štoper madridskog Reala obeležio je na razočaravajući način. Naime, Ramos je, posle 25 uzastopno uspešno izvedenih penala, protiv Švajcarske dva puta bio neprecizan sa bele tačke.

Morijentesa je stigao, na redu su Zamorano i Brazilac Ronaldo: Serhio Ramos u “klubu 100” madridskog Reala (video)

Švajcarci su vodili 1:0 kada je defanzivac Španije propustio prvu priliku da poravna rezultat. U 57. minutu Jan Zomer ga je “pročitao”, kao i u 80. kada je Ramos pokušao da prevari čuvara mreže domaće selekcije šutiranjem u isti ugao kao i prvi put.

To, ipak, neće uticati na izvođače budućih najstrožih kazni u korist Španije, koja je u Bazelu došla do boda golom u 89. minutu i to pošto su ostali brojčano nadmoćniji na terenu.

– Da je bio treći penal, šutirao bi ga Ramos. On će šutirati sve penale na svakoj utakmici – stao je iza svog kapitena selektor “furije” Luis Enrike.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike