Lukaku izbačen iz tima! Tuhel mu nije oprostio šok intervju, bez obzira na sve probleme u sastavu

02.01.2022

15:31

0

Traju potresi u Londonu, čast je važnija od bilo kog rezultata

Lukaku izbačen iz tima! Tuhel mu nije oprostio šok intervju, bez obzira na sve probleme u sastavu
Romelu Lukaku - Copyright Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

Romelu Lukaku je izbačen iz tima za današnji derbi Čelsija i Liverpula. To je kazna zbog neautorizovanog intervjua u kome je rekao da nije želeo da napusti Inter, što je razbesnelo čelnike kluba iz Londona i unelo nemir u redove "plavaca".

Naravno, trener Tomas Tuhel se iznervirao i izbacio je Belgijanca iz tima, bez obzira što ga je Čelsi letos platio 115 miliona eva. Njih dvojica su prvo probali da razgovaraju, ali to nije dalo ploda. Oba tima zaostaju više od 10 bodova za liderom Mančester sitijem, ali uz meč manje, odnosno dva kad je Liverpul u pitanju.

- Nisam želeo da tako bude. Način na koji sam pričao sa navijačima... Možda ovo nije pravi trenutak da se kaže, ali ni tada nisam mislio da je pravo vreme. Sada mislim da jeste, jer sada kažem da mi je Inter zauvek u srcu i nadam se da ću tamo jednom da se vratim... Iskreno, iz dubine duše nadam se povratku u Inter, ali ne na kraju karijere, već onda kada budem mogao da osvajam još trofeja. Da je bilo ponude, sigurno bih ostao – rekao je 28-godišnji napadač u intervjuu za Skaj Italija.

Lukaku je poručio i svom nekadašnjem saigraču Lautaru Martinezu da ne ide iz Intera, već da ga sačeka.

Tuhel je rekao da će se sve rešiti "iza zatvorenih vrata", ali je naglasio da će igrač biti sankcionisan.

Navijači su takođe bili iznervirani i tražili su da klub proda Lukakua.

Ipak, Čelsi se na ovaj način baš kocka. Belgijanac je u 13 mečeva ove sezone postigao pet golova i stalna je pretnja po protivničke odbrane. Da stvari budu još gore, Ris Džejms i Ben Čilvel su povređeni, tako da je napad "plavaca" potpuno rasturen.

Ni Tuhel ni Jirgen Klop neće da se odreknu titule u slučaju poraza, ali bi realno bilo koji tim koji izgubi ispao iz konkurencije. U isto vreme, Arsenal i Totenhem popravljaju formu i sada predstavljaju ozbiljnu pretnju u borbi za Ligu šampiona.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike