Piksiju Katar u mislima: Osećam da nismo uradili sve što treba, tako da tek treba da uradimo nešto

01.01.2022

13:46

0

Selektor Srbije već pravi planove za Svetsko prvenstvo

Piksiju Katar u mislima: Osećam da nismo uradili sve što treba, tako da tek treba da uradimo nešto
fss-orlici-84 - Copyright MN Press

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković Piksi oglasio se prvi put u 2022. godini u Jutarnjem dnevniku RTS-a.

Stojković je govorio o potezima koji su oduševili celu Srbiju, velikom uspehu i direktnom plasmanu na Svetsko prvenstvo u Katar, kao i tome kako je ujedinio naciju.

Najpre je progovorio o patriotizmu i motivu za povratak u Srbiju.

- Ja zaista stojim iza toga, jer raditi u klubu i brinuti o nacionalnom timu to su potpuno dve različite stvari. Ovde se budi ta jedna emocija pre svega. Sam taj čin da predstavljate zastavu i himnu, predstavljate svoju naciju, dovoljno govori koliko to može da bude emotivno i koliko može da probudi odgovornost, kako u takmičarkom tako i u ljudskom smislu - počeo je razgovor Stojković.

Njegovim dolaskom na mesto selektora, vratila se vera u fudbalsku repreznetaciju, a sam plasman na šampionat u Katar ujedinio je naciju.

- Prelep je osećaj. Mislim da su ljudi od početka kvalifikacija u martu mesecu osetili tu energiju, osetili rešenost naše fudbalske reprezentacije da napravi nešto što će ih usrećiti pre svega, jer srpski narod voli uspehe u sportu. Srpski narod voli da podržava i bodri svoj nacionalni tim - kazao je, pa pojasnio:

- Upravo smo to zadovoljsvo pružili prvo sami sebi, ali smo pružili i naciji koja je željno iščekivala svaki meč. To je krenulo u martu mesecu, a završilo na najlepši način u novembru.

Potom se selektor osvrnuo na ono što dolazi.

- Osećam da nismo uradili sve što treba, tako da tek treba da uradimo nešto. To su ti motivi i to je taj izazov koji tek prestoji.

Dotakao se Stojković i utakmice u Lisabonu, te je otkrio šta je pričao igračima.

- Na sastanku pred utakmicu u Lisabonu rekao sam igračima i ako se desi, a desilo se, da primimo gol, ne sme da bude panike. I da želim od kapitena Tadića da rukama pokazuje da je sve u redu i da nastavimo sa našom igrom. To se zaista i desilo. Igrači su držali tu koncentraciju i imali veliko ubeđenje da od igre koju Srbija igra niko ne može da se odbrani. To je ustvari poetna fudbala koji Srbija sada pokazuje - istakao je selektor, pa nastavio:

- Očigledno je da predstavljamo problem svim protivnicima. Ono što me je posebno radovalo je da ne postoji utakmica u kojoj Srbija nije uradila ono što je najteže u fudbalu, a to je da stvori šanse. Mi smo imali bezbroj šansi na utakmicama. A doći do dobre šanse u fudbalu je zaista teško. Mi smo to sa lakoćom radili i postizali golove.

Slede pripreme za Katar, da li će biti nekih iznenađenja, ili tim koji pobeđuje ne treba menjati?

- Imamo jednu grupu igrača koja je na impresivan način iznela ove kvalifikacije i to je jedan potencijal od koga se tek očekuje da napavi nešto lepo u budućnosti - zaključio je Dragan Stojković Piksi.

Bonus video:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike