Odahnuli Vlahović i cela Italija! Neće biti vanrednog izbacivanja kluba iz Serije A

01.01.2022

09:01

0

Autor: 24sedam

Salernitana dobija novog vlasnika umesto Klaudija Lotita

Odahnuli Vlahović i cela Italija! Neće biti vanrednog izbacivanja kluba iz Serije A
Tan2021-12-17_221548695_0 - Copyright Tanjug/ Alessandro Garofalo/LaPresse via AP

Prvog dana nove godine italijanski mediji su objavili vest zbog koje će mnogima pasti kamen sa srca. Rezultati Salernitane se ne poništavaju, klub neće doživeti izbacivanje iz Serije A, jer je potvrđeno da je poslednjeg dana 2021. godine stigla ponuda od jednog napuljskog biznismena za kupovinu od Kladuija Lotita, vlasnika Lacija i kluba sa juga Italije.

Kako nije moguće držati u vlasništvu dva kluba vođstvo Serije A je naložilo promenu vlasničkih odnosa, jer bi u protivnom sankcija bila izbacivanje Salernitane

Novi vlasnik biće napuljski preduzetnik Danilo Jervolino (43), koji je dao neophodne finansijske garancije za preuzimanje Salernitane u poslednjem trenutku. Procenjuje se da je cena operacije između 10 i 20 miliona evra.

Tanjug/AP, Profimedia
 

- Učiniću sve da spasim klub, fokusiraću se na mlade ljude i razvoj kluba. Učiniću sve da pokušam da Salernitana ostane u Seriji A. U sve svoje projekte uvek sam ulagao mnogo entuzijazma i biće biti slučaj i u ovom projektu. Zaljubljen sam u Salerno - rekao je budući vlasnik.

Klub i Danilo Jervolino dobiće 45 dana da reše konačne detalje. Salernitana je trenutno na poslednjem mestu u Seriji A sa samo osam bodova uzetih iz 18 utakmica.  Dakle, klub iz Salerna ostaje u Seriji A, nijedan rezultat neće biti birsan, pa ni dva gola Dušana Vlahovića sa kojima je potvrdio rekord Kristijana Ronalda po broju pogodaka u jednoj kalendarskoj godini.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike