Grobari obožavaju ovu sliku dede i unuka u dresovima Partizana! Da li ste znali da je deda bio šampion sa crno-belima (FOTO)

31.12.2021

10:40

0

Autor: 24sedam

Deda partizanovac okićen svojim unučićima jedna od najlepših navijačkih fotografija

Grobari obožavaju ovu sliku dede i unuka u dresovima Partizana! Da li ste znali da je deda bio šampion sa crno-belima (FOTO)
Refik Kozić i unuci - Copyright Instagram printscreen, FK Partizan

Koliko ste puta, bez obzira na navijačko opredeljenje, naleteli na društvenim mrežama na fotografiju na kojoj deda sa četvoricom unuka, svi u dresovima Partizana, poziraju ispred objektiva, a koliko vas je znalo da se deda ozbiljno bavio nekada fudbalom.

Toliko ozbiljno da je sa voljenim Partizanom dva puta bio prvak države, 1976. i 1978. godine. Reč je o sjajnom beku Refiku Koziću, koji je za crno-bele igrao od 1972. do 1980. godine, a juče je došao u posetu svojem klubu.

Instagram printscreen, FK Partizan
 

- Kozića su dočekali i članovi UO FK Partizan, dok je uspomene evocirao i u trofejnoj sali kluba.

Kao nekada na stadionu JNA, Kozić se sa drugarima okuplja i na zajedničkim druženjima u Republici Srpskoj, na stadionu u Policama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Retro PFC (@retro_pfc)

 

Refik Kozić rođen je 1950. godine u Bačkom Novom Selu. Dok je još bio dete, njegova porodica se preselila u Istru, pa je Kozić počeo svoju profesionalnu karijeru u NK Istra iz Pule gde biva zapažen od strane Partizanovih trenera. Po odlasku iz Partizana, do kraja karijere 1984. godine, igrao je u SAD - piše u saopštenju crno-belih na njihovoj internet stranici.

Kozić je svoju ljubav prema klubu uspeo da prenese i na svoje unuke, a na njima je da dostignu ono što je on ostvario kao igrač crno-belih. Ostala je zapamćena i njegova izjava u jednom intervjuu za navijački portal crnobelanostalgija.com:

- Ja sam prvo navijač, pa tek onda igrač Partizana!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike