Partizanova velika nada otkrila za 24sedam zašto stariji saigrač Igor Vujačić još od letos traži njegovu zahvalnost

31.12.2021

07:31

0

Jedno od otkrovenja jesenjeg dela sezone mladi Nikola Terzić priča o 2021. godini u crno-belom dresu

Partizanova velika nada otkrila za 24sedam zašto stariji saigrač Igor Vujačić još od letos traži njegovu zahvalnost
Nikola Terzic FK Partizan (3) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U Partizanu kažu da igraju jednu od najboljih sezona u klupskoj istoriji. Posle prvog merenja prolaznog vremena, ostvareni su jesenja titula i sedmo evropsko proleće.

Tom sjajnom nizu svi su dali doprinos, od Aleksandra Stanojevića, koji je znao u odsudnim trenucima da povlači i genijalne poteze, do rezervnog golmana Nemanje Stevanovića, junaka pobede nad Sočijem u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Taj meč je bio prekretnica, jer je ekipi doneo neophodnu dozu samopouzdanja, baš kao i 20-godišnjem Nikoli Terziću, koji je asistencijom u poslednjem minutu za Aleksandra Šćekića obezbedio 2:2, produžetke i šansu da se sa penala izbori plasman u plej-of.

Stanojević je verovao detetu Čukaričkog, a od Sočija počeli su da veruju i navijači. Ostala je anegdota da se prepričava kako je čekao petu seriju penala protiv Rusa, da li je strepeo i da li je bio najsrećniji kada je golman Nemanja Stevanović odbranama pomogao ekipi da trijumfuje...Ovo je njegova priča.

24sedam/Katarina Mihajlović
 


- Kad me neko pita odakle ja u Partizanu, da li sam došao iz Čukaričkog ili IMT, uvek kažem da sam došao iz "Viole". To je očeva škola fudbala u Jagodini, od nje sam krenuo, pa sam posle prešao u pionire Jagodine i kasnije u omladinsku školu Čukaričkog. Svaka stanica mi je bila važna i zaslužna je što mi se ispunio san da zaigram za Partizan - priča Nikola Terzić.

Da li ste se kao kapiten omladinaca Čukaričkog osetili degradiranim što morate na pozajmicu u IMT?

- Nikad se nisam osetio poniženim. Znao sam da je za mene jedina dobra opcija tamo gde ću igrati, tako da nije bilo potrebe da sebe ubeđujem šta valja za mene, a šta ne.
MN Press
Nikola Terzić


Dugo Partizan nije doveo igrača iz druge lige. Možda ste zbog toga mislili da ste korak dalje od svog sna?

- Očekivao sam da će pratiti utakmice, svi gledaju Prvu ligu Srbije i zato mi nikad nije bilo ispod časti da tražim svoju šansu iz IMT. Za interesovanje Partizana sam saznao posle jednog odličnog perioda za mene u kojem sam na deset utakmica dao osam golova, imao i neke asistencije. Onda su došle kup utakmice. Prvo smo mojim golovima izbacili Inđiju, pa sam protiv niškog Radničkog pogodio i to je nekako prelomilo ljude koji odlučuju u Partizanu.

Zanimljiva fotka je osvanula na društvenim mrežama - vi kao klinac pozirate sa Andrijom Živkovićem. Ista pozicija, desno krilo, obojica ste levonogi. Da li vam to mesto najviše odgovara?



- Iskreno, da! U Čuki sam bio i zadnji vezni i odmah iza špica kao plej, dok sam za U19 reprezentaciju igrao desno krilo. Volim to mesto iako ne "držim liniju", ulazim često unutra.

San je počeo da se ostvaruje od Sočija?

- Jeste, mada mi je bila važna utakmica u Novom Pazaru. Tada sam prvi put bio starter i odigrao sam korektno. Kasnije se desio taj Soči i ona asistencija u 90. minutu. Bila su ki to sedam dana za pamćenje, jer posle sam dao gol Kolubari. Kasnije je došao gol protiv Spartaka, pa dva komada protiv TSC.

Ostala je zapamćena i čestitka trenera Stanojevića posle utakmice sa Sočijem, kada je otkrio da ste bili prijavljeni kao peti izvođač penala, jer ste se sami javili.

- Uvek sam šutirao te penale ko klinac, nikad ih se nisam plašio...

Ipak ste se verovatno zahvalili golmanu Nemanji Stevanoviću što niste došli u priliku da ga izvedete?
24sedam/Katarina Mihajlović
Nikola Terzić


- Nisam, nisam (smeh). Igor Vujačić je dao gol pa se nije morala da izvodi poslednja serija i on mi je tražio da mu se zahvalim na tome. Čim smo završili sa slavljem odmah mi je prišao i rekao "meni da kažeš hvala".

Debitovali ste u mladoj reprezentaciji, ali timski gledano, doživljavamo jedino veliko fudbalsko razočaranje u 2021. godini na nivou srpskog fudbala.

- Nažalost, nešto nas nije htelo! Loše nam je krenulo, onda pobedimo Jermeniju, pa nas rezultati u drugim utakmicama vrate ponovo u igru i desi nam se remi sa Farskim ostrvima. Ja mogu biti zadovoljan što sam debitovao golom i asistencijom protiv Jermenije, ali nisam srećan kako prolazimo kao generacija.

Šta bi sebi poželeo u 2022. godini?

- Samo zdravlje, jer bez njega neću imati ništa drugo. Mojoj ekipi želim isto, da nas povrede zaobiđu i zna se... Duplu krunu i što duži ostanak u Evropi. Želeo sam Spartu i dobili smo je. Mislim da su nam šanse za prolaz realne.

Kakvi su planovi za budućnost?

- Samo Partizan!

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike