Barsa potcenjuje Vlahovića! Kako će najbolji strelac Serije A reagovati na plan Katalonaca?

31.12.2021

09:28

0

Autor: 24sedam

Španski klub vidi Vlahovića u dresu svog kluba, ali pod posebnim uslovima

Barsa potcenjuje Vlahovića! Kako će najbolji strelac Serije A reagovati na plan Katalonaca?
Tan2021-12-19_141211788_0 - Copyright Tanjug/AP

Ako ne dosanja san zvani "Erling Haland", druga Barselonina varijanta za pojačavanje napada biće srpski centarfor Dušan Vlahović, piše danas "Mundo Deportivo".

- Barsi je potreban napadač kao što je 21-godišnji Norvežanin iz Borusije Dortmund zbog njegovog nespornog kvaliteta, izvanredne građe i ogromnog potencijala. Njegov dolazak omogućio klubu da povrati raniji imidž, ali uprkos hemiji koja postoji između predsednika kluba Đoana Laporte i njegovog agenta Mina Rajole, jasno je da je to ekonomski složena i skupa operacija. A klub Barse, bez obzira da li će Alvaro Morata biti potpisan ove zime, razmatra i alternative u slučaju da Halandov transfer propadne. Jedna od njih je veoma ozbiljna - piše poznati sportski dnevnik i u sledećoj rečenici otkriva ime alternative:

- To je Dušan Vlahović, 21-godišnji srpski centarfor iz Fiorentine. Haland ima ugovor sa Borusijom Dortmund na snazi do 30. juna 2024. Iako bi Norvežanin, prema različitim informacijama, mogao da aktivira izlaznu klauzulu od 75 miliona, njegovo obeštećenje bi bilo veoma visoko, kao i provizija za Minu Rajolu i fudbalerovog oca.

 

 

Iz nekog nepoznatog razloga, Katalonci imaju uveravanje od svojih izvora da je Vlahovićev transfer jeftiniji i samim tim jednostavniji za realizaciju:

 - Operacija Vlahović je manje složena i jeftinija, iako nije jeftina. "Devetka" iz Beogradu završava ugovor 2023. godine, zbog čega Fiorentina na leto 2022. više neće moći da traži preveliku sumu. Njegov učinak je veoma nizak u italijanskom klubu u kome igra od 2018. godine, od svoje 18. godine. Ipak, njegov 21 gol u prošloj Seriji A i već 16 do sada u ovoj, čini ga jednim od najprivlačnijih igrača na fudbalskom tržištu.

Barselona je pretprošlog leta imala Vlahovića na dlanu, ali ...

- Atletiko je prethodnih meseci bio veoma zainteresovan, ali je Fiorentina za njega tražila 50 miliona. Prema  "Transfermarktu“, njegova tržišna vrednost je već 70.000.000 evra. Njegovi agenti su ga ponudili Barsi 2020. godine, kada je otišao Luis Suarez, ali nije bilo razumevanja od strane kluba. Sada je kontakt učestaliji. Logičan. Ne želi da obnovi ugovor i njegov klub je dužan da sada sasluša ponude - zaključuje se u današnjem izdanju "Munda Deportiva".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike