Njukasl ispustio Junajted! Svrake plesale po terenu, ali Kavani sprečio prvi Rangnikov poraz

27.12.2021

22:00

0

Imaju razloga crno-beli da budu nezadovoljni

Njukasl ispustio Junajted! Svrake plesale po terenu, ali Kavani sprečio prvi Rangnikov poraz
Tan2021-12-27_2242560_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Da li smo večeras gledali najavu stvari koje dolaze? Njukasl je u obračunu dva stara kluba osvojio bod protiv Mančester junajteda u 19. kolu Premijer lige. Tačnije, nije imao sreće, pa je ispustio pobedu.

Njukasl – Mančester junajted 1:1.

Junajted se vratio na terene Premijer lige posle više od dve nedelje zbog jačanja epidemije koronavirusa širom takmičenja.

Ipak, Njukasl je posle serije od tri uzastopna poraza pokazao da mu je pauza prijala, jer svaki bod je važan u borbi za opstanak, što je prvi i osnovni cilj ekipe ove sezone.

"Svrake" su povele već u sedmom minutu, sjajnim golom Alana Sen-Maksimena. Akcija je krenula dugačkim autom, koji je prerastao u polukontru. Lopta je došla do Francuza na levoj strani ivice šesnaesterca, on je ušao u kazneni prosto i u padu, između čak trojice defanzivaca savladao De Heu.

Tanjug/AP Photo/Jon Super
 

 

Slab je bio Junajted u prvom poluvremenu, nije napravio skoro ništa, bio je bezopasan. Njukasl je mogao i da duplira prednost, ali gol Vilsona nije priznat zbog ofsajda.

Drugo poluvreme je nastavljeno tamo gde se prvo završilo. Sen-Maksimen je ponovo bio u prilici, ali je u situaciji jedan na jedan De Hea ovog puta bio bolji. Španski golman je spasao Junajted i neposredno po isteku jednog sata igre.

Ipak, Junajted se probudio (relativno) na vreme. Edinson Kavani se izborio za situaciju u šesnaestercu, ali se njegov jaki šut odbio o odbranu, tako da je Urugvajac naleteo na odbitak i uspeo da loptu proturi iza leđa Martina Dubravke.

Njukasl tu nije stao, imao je još dve dobre prilike, kao i jednu stativu i jednu nestvarnu odbranu De Hee.

Junajted u sledećem kolu dočekuje Barnli, dok Njukasl ide u goste Evertonu.

"Đavoli" su trenutno sedmi sa 28 bodova, ali i dve utakmice manje. Njukasl je pretposlednji sa 11 bodova, samo dva manje od Votforda, prvog tima van opasne zone, koji doduše ima i tri meča manje.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike