Ko kaže da Partizan nije favorit, favorizuje drugi klub... Napadali su nas zbog Sadika: Vazura napravio "presek" godine

27.12.2021

13:19

0

Autor: 24sedam

Direktor crno-belih otkrio planove za prelazni rok

Ko kaže da Partizan nije favorit, favorizuje drugi klub... Napadali su nas zbog Sadika: Vazura napravio "presek" godine
0MAR07 - Copyright MN Press

Fudbalski klub Partizan predstavio je kalendar za godinu pred nama, a među prisutnim čelnicima bio je i generalni direktor Miloš Vazura. Posle formalnog dela, funkcioner crno-belih porazgovarao je sa novinarima o aktuelnim temama. Kako je rekao, sada se okreću prelaznom roku...

- Prvi smo, imamo plus pet na tabeli, prezimili smo u Evropi i igramo Kup. Favoriti smo za titulu, prvi smo i sve je u našim rukama. Sada se okrećemo prelaznom roku - rekao je Vazura, a zatim dodao da neće biti mnogo promena u timu.

- Imamo plan u zavisnosti od toga ko odlazi. Sve što se pisalo u medijima ovih dana su neistine, niko od pomenutih imena nije ni razmatran kao ozbiljna opcija.

Ima i ponuda, dodao je Vazura.

- Partizan je pokazao da i u najtežim momentima može da se snađe. Poslednjih godina živimo od prodaje, ali verovatno ćemo i mnoge ponude odbiti. Želja je trenera da ostane kostur tima, u dogovoru sa stručnim štabom biće odlazaka i dolazaka. Opet je naša škola izbacila neke igrače poput Milovanovića, Baždara... Mislite da niko nije zvao za Milovanovića. Naravno da je zvao, ali dečko treba da ostane, da igra, da se razvija i da se titula vrati.

Nezahvalno je pričati ko je imao i nije imao ponudu. Imali smo primer Strahinje Pavlovića i Lacija, gde smo bili u Rimu, pa se vratili za Beograd. Sve zavisi od samih igrača. Trener je rekao, ko ne želi da ostane i da osvoji titulu, može da ide. Mislim da takvih nema trenutno, atmosfera je dobra. Moraju sve strane da se slože, igrač, klub, sve ćemo raditi u dogovoru i za odlaske i za dolaske. Imamo zgusnut raspored u febuaru, Evropa i derbi na Marakani, biće nam potrebne sve snage.

Zatim se vratio na prelazni rok.

- Radi se, sportski sektor radi na tome. Kada god smo hteli nekog igrača poslednjih godina, mi smo ga doveli. Prelazni rok nije još ni počeo, ne očekujem nikakva dešavanja do početka priprema. Naravno da znamo koje igrače hoćemo, hteo bih da to ostane unutar nas u klubu. Blizu smo nešto da realizuju.

Direktor crno-belih je naglasio da je finansijska situacija dobra i da se u kasu slivaju neki neočekivani prihodi od ranijih transfera.

- Dobra je situacija. Bili smo napadani kada je Sadik prodat, bilo je priče da je to malo, kada se završi ceo posao sa Sadikom, to će biti najbolji posao kada je u pitanju prodaja stranca. Ostvariće i sledeći bonus, pošto znam da ga neće prodati u januaru, imaćemo još jedan bonus od 500.000 kada odigra 75 miliona.

Ako se Almerija plasira u Primeru, dobijamo tri miliona i ostaje nam deset odsto od transfera, oni uvek mogu da otkupe 30 odsto za tri miliona. Šalim se sa direktorom Almerije. Kaže da ćemo na kraju uzeti više novca od njih.

Počeli su da stižu i bonusi od Pavlovića, na svaku petu utakmicu Strahinje Pavlovića za Monako imamo po 400.000 evra, i tako ide do dva miliona evra. Posle stižu i bonusi ako se plasiraju u Ligu šampiona. Sada nam stiže i novac na koji nismo računali.

Takođe, pričao je i o takmičenju u Ligi konferencija. U 1/16 finala rival će biti praška Sparta.

- Neću biti pesimista, nadam se prolasku. Naša želja je bila da prezimimo, sada su drugi ciljevi, cilj je da prođemo. Daleko od toga da je slab protivnik. Treći su na tabeli u Češkoj, ali očekujem pozitivan rezultat u tom dvomeču.

Prokometarisao je i stanje na tabeli u Superligi Srbije.

- Naravno, ako imate plus pet, svako ko kaže drugačije, ili ima neke druge namere, ili favorizuje drugi klub. Da smo drugi, ne bih rekao da smo favoriti, pošto smo prvi, imamo lepu bodovnu razliku, smatram da smo favoriti. Sve čestitke Stanojeviću, jako smo zadovoljni njegovim radom, kao i svi navijači Partizana. Trener je 300 odsto posvećen svom poslu. Vidi se njegova ruka na terenu, igračima su primanja redovna, to se vidi na terenu, jedno zajedništvo - zaključio je Vazura.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike