Bosanac je za mene mrtav čovek! Legendarni Mostarac danas radi sve što nije voleo kod Miljana Miljanića kao igrač Jugoslavije

25.12.2021

10:53

0

Autor: 24sedam

Vahid Halilhodžić kao selektor Maroka u ratu sa najboljim igračima ove zemlje

Bosanac je za mene mrtav čovek! Legendarni Mostarac danas radi sve što nije voleo kod Miljana Miljanića kao igrač Jugoslavije
Copyright Vahid Halilhodžić, Profimedia

Bosanski trener Vahid Halilhodžić uz velike probleme nameće svoj autoritet kao selektor reprezentacije Maroka. Posle odrstranjivanja iz tima prve zvezde Hakima Ziješa, Bosanac se našao u ratu sa Marokancem rođenim u Francuskoj Junesom Belandom, koji trenutno igra za tursku Adanom.

- Čak i da poželi da me pozove, neću ići na Kupa afričkih nacija. Ne! Sve dok on je trener neću igrati za reprezentaciju, mrtav je za mene. Došlo je do pauze, nije me poštovao kao sportstu, moji nastupi u klubu su bili dobri, ali nije vredelo - rekao je Belanda.

Iskusni vezni igrač tvrdi da je prvi nesporazum sa Halilhodžićem imao kada je ovaj otpustio fizioterapeuta:

- Moj problem je što želim da zaštitim ostale, jer to niko neće uraditi umesto mene. Zato sam otišao kod Vahida da mu kažem u lice da to kako je otpustio našeg fizioterapeuta nije bilo korektno.

Halilhodžić se, međutim, nije previše potresao zbog novog otkaza, jer ne odstupa od svojih trenerskih principa.

 

 

 - Selektor je taj koji bira igrače. On bira igrače, a takođe bira i ko će raditi sa njim. Ako igrač želi da odluči ko će da radi sa selektorom, onda je to pretenciozno sa njegove strane - rekao je bosanski stručnjak.

Halilhodžić je, međutim, nekoliko puta tokom trenerske karijere znao da podvuče nepravdu koju je kao igrač doživljavao u reprezentaciji Jugoslavije za vreme selektorskog mandata Miljana Miljanića:

- Bio sam razočaran kada mi Miljan Miljanić nije dao šansu na SP u Španiji 1982. godine, iako sam u kvalifikacijama bio najbolji strelac, a u grupi smo bili ispred Italije, koja je tada postala prvak sveta, a mi smo ispali već u prvom krugu. Izgleda da je moj najveći problem bio u perdugačkom prezimenu, jer onda nije moglo da se ispiše na semaforu kad dam gol. Posle mi je Čilča prišao i rekao, ako će mi biti lakše, da je možda pogrešio - ispričao je svoje iskustvo iz saradnje sa jugoslovenskim selektorom.

Afrički Kup nacija počinje 9. januara i trajaće do 6. februara, a Maroko će kao domaćin želeti trofej na ovom takmičenju.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike