FS Francuske otkrio kakve su šanse Benzeme da zaigra za "trikolore" na OI u Tokiju

05.02.2021

19:56 >> 19:59

0

Centarfor Real Madrida dobio odgovor od predsednika nacionalne federacije Noela Le Grajea

FS Francuske otkrio kakve su šanse Benzeme da zaigra za "trikolore" na OI u Tokiju
Copyright Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Predsednik Fudbalkskog saveza Francuske Noel Le Graje odbacio je svaku mogućnost da se Karim Benzema nađe na spisku igrača olmpijske selekcije koja će se takmičiti u Tokiju ovog leta.

Benzema već godinama nije na spisku selektora Didijea Dešampa zbog poznate afere sa ucennom saigrača Matjea Valbuene, a šansa da predvodi olimpijce, koja se pojavila kao spekualcija medija, u petak je razvejao prvi čovek francuskog fudbala u izjavi za “FranceInfo”.

– Ne smemo preterivati, nećemo uzeti Mbapea i Benzemu, a i zašto da ih vratimo tim umesto onih koji su se kvalifikovali.

Le Graje pola u šali, pola u zbilji, tvrdi da više i ne zna da li je Benzema ikad bio deo reprezentacije. Svoju “zaboravnost” opravdava godinama (80).

– To danas nije pitanje, znate vrlo dobro. Prošlo je neko vreme otkako smo bili svetski prvaci. Imam utisak da Benzema nije tamo igrao, ne sećam se … Da, igrao je? Ne sećam se . U mojim godinama se ne sećamo svega. U jednom trenutku je, verujem, odigrao 15 utakmica bez postignutog gola u timu Francuske.Zaista uživam kada ga vidim kako igra, cenim ga zbog golova u Realu.

Pročitajte još

U 25 odigranih utakmica ove sezone u svim takmičenjima, Benzema (33) je postigao 15 golova i pružio pet asistencija. Olimpijski tim Francuske igrače od 23. jula do 8. avgusta na fudbalskom turniru u Tokiju, a selektor će biti Silvan Ripol.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike