FMP u sledeću sezonu ulazi sa novim trenerom

01.06.2021

12:41 >> 13:30

0

Autor: Adam Štulić

Vanja Guša i panteri” sporazumno završili saradnju

FMP u sledeću sezonu ulazi sa novim trenerom
Copyright MN Press

Jedna od najtežih sezona završena je za FMP. Trojica trenera su u veoma turbulentnoj takmičarskoj godini sedela na klupi “pantera”, koji su u samom finišu ligaškog dela ABA lige obezbedili opstanak u regionalnom takmičenju, dok su Superligu Srbije završili porazom od čačanskog Borca (2:0 u četvrtfinalnoj seriji plej-ofa).

Sa utakmicom u Čačku završena i je saradnja kluba iz Železnika i trenera Vanje Guše, koji je preuzeo ekipu od Bojana Đerića u jeku borbe za očuvanje elitnog regionalnog statusa.

 – KK FMP obaveštava javnost da Vanja Guša nije više trener našeg seniorskog tima.

Vanja Guša je imao ugovor sa KK FMP do kraja takmičarske sezone 2020-2021, a odluka da se ne produžava doneta je zajedničkim dogovorom kluba i trenera – objavio je FMP u saopštenju, u kojem se dodaje:

 – KK FMP izražava ogromnu zahvalnost treneru Vanji Guši koji je uspešno ostvario cilj koji je pred njega bio postavljen u nezavidnoj situaciji, a to je ostanak tima u prvoj ABA ligi. Od polovine februara kada je preuzeo ekipu ostvario je 6 važnih pobeda (Krka, Zadar, Cibona, Mornar, Mega, Krka) od toga većinu na gostujućem terenu i pomogao timu da nekoliko kola pre kraja ABA lige ostvari primarni cilj.

Vanja Guša ostaje neizbrisiv deo bogate istorije našeg kluba u kome je proveo 7 godina, osvojio dve titule juniorske Evrolige, uveo u seniorsku košarku brojne igrače KK FMP i konačno ove sezone bez premišljanja preuzeo tim u teškoj situaciji i pomogao nam da ostvarimo cilj.

KK FMP želi Vanji Guši puno uspeha i sreće u nastavku trenerske karijere, a o imenu novog trenera seniorskog tima klub će blagovremeno obavestiti javnost – stoji u saopštenju “pantera”.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike