Filipovski: Vidi se napredak, čast je igrati pred Željkom Obradovićem

19.11.2020

21:32 >> 21:41

0

Autor: N. St.

Trener Partizana analizirao meč sa Huventudom

Filipovski: Vidi se napredak, čast je igrati pred Željkom Obradovićem
Copyright MN Press

Dupla pobeda u duploj evropskoj nedelji. Košarkaši Partizana su ostvarili još jedan trijumf u Evrokupu. Prvo je u Beogradu pao Uniks, pa Huventud (78:75).

Trener crno-belih Sašo Filipovski je bio zadovoljan trijumfom.

– Pobeda je najvažnija za ove momke. Kada naporno radite onda napredak mora da se pokaže i to se vidi. Bilo je za njih važno da vide da su na pravom putu. Utakmica je bila teška i srećan sam zbog svojih igrača. Huventud je dobar tim i pored toga što su došli oslabljeni – rekao je Filipovski.

Pročitajte još: Za malo da se ponovi Badalona: Partizan se kockao, ali pobedio

Uspeh koji će i te kako značiti u borbi za nastavka takmičenja.

– Dobro smo bili svesni koliko je pobeda važna zbog svega. Morali smo da budemo svesni svih dešavanja i u ofanzivnim i u defanzivnim elementima igre. Nemamo trenutno taj karakter niti smo u stanju da potcenimo bilo koga. Ovaj Huventud je dobio Uniks sa ovim igračima i trenutno su nam povrede glavni problem.

Izuzev poslednjeg kvartala, zadovoljan je prikazanim.

– Energija je bila problem takođe. Moji pomoćnici su mnogo pomogli igračima, a Huventud je igrao rasterećeno i pogađali su dosta, imali su dobar šuterski dan. Najvažnije je da smo se borili, igrali timski i našli put do pobede.

Meč je sa tribina pratio legendarni Željko Obradović.

– Ne treba puno reči trošiti o Obradoviću. Srećan sam što može da prati to što radimo. Velika je veličina. Srećan sam što sam u Turskoj mogao da se takmičim protiv njega. Čast je što prati i što igramo pred njim – zaključio je Filipovski.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike