FIFA potvrdila kaznu, Atletiko bez Tripijea 10 nedelja

18.01.2021

13:47 >> 13:49

0

Autor: Adam Štulić

Engleski defanzivac prekršio pravila klađenja

FIFA potvrdila kaznu, Atletiko bez Tripijea 10 nedelja
Copyright Profimedia

Nadali su se u madridskom Atletiku da će uspeti da obore prvobitnu presudu, ali je FIFA bila neumoljiva – Kijeran Tripije je suspendovan na 10 nedelja.

– Žalbeni komitet FIFA odbacio je žalbu Atletiko Madrida u slučaju koji se odnosi na Kijerana Tripijea. Kao posledica toga, potvrđuje se odluka Disciplinskog odbora FIFA doneta 23. decembra 2020. godine, kojom se proširuju sankcije koje je FA Engleske izrekao igraču, kako bi imale svetski efekat – objavilja je svetska fudbalska organizacija.

Podsetimo, Fudbalska asocijacija Engleske u poslednjim danima 2020. godine izrekla je suspenziju Tripijeu zbog kršenja pravila klađenja u vreme dok je nosio dres Totenhema, a pored zabrane igranja engleski defanzivac kažnjen je i sa 70.000 funti.

Pročitajte još

Madriđani su pokušali da obore ceo slučaj, ali nisu u tome uspeli pa će u narednih 10 nedelja morati da igraju bez iskusnog defanzivca koji je dosad odigrao 14 od 16 mečeva “jorgandžija” u Primeri.

Tripije će sigurno propustiti utakmice La lige protiv Eibara, Valensije, Kadiza, Selte, Granade, Levantea i Viljareala, kao i prvi meč osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija, koji je na programu 23. februara.

Engleski fudbaler bi na terenu mogao da se nađe u jednom od najvažnijih mečeva Atletika u borbi za šampionsku titulu, u gradskom derbiju protiv Reala, koji se igra početkom marta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike