Fenerbahče protiv Zenita prekinuo negativni niz

03.12.2020

19:10 >> 19:14

0

Autor: M. R.

Ekipa Igora Kokoškova slavila u Evroligi - 73:65

Fenerbahče protiv Zenita prekinuo negativni niz
Copyright MN Press

Košarkaši Fenerbahče su posle četiri vezana poraza od španskih timova u Evroligi, napokon upisali pobedu. U 12. kolu ekipa Igora Kokoškova je na gostovanju slavila protiv Zenita – 73:65.

Turski tim je do trijumfa vodio Jan Veseli sa 17 poena i četiri skoka. Najbolje ga je ispratio Danilo Bartel sa 15 poena, pet uhvaćenih lopti i četiri asistencije. Muhamed Ali je dodao 11 poena.

Fener je imao visoko vođstvo u prvom poluvremenu, ali je u trećoj deonici postigao samo osam poena i tako dozvolio protivniku da stigne do izjednačenja pred odlučujući period igre (53:53). Četvrtu četvrtinu su bolje otvorili domaći, ali je Muhamed Ali postigao dve bitne trojke i poveo tim ka pobedi…

U sastavu Zenita najviše poena je postigao Kevin Pangos – 16 (5sk, 4as), a jedini dvocifreni uz njega bio je Vil Tomas sa 10.

Fenerbahče posle ove pobede ima skor 5-7, a u narednom kolu će igrati sa Albom u Berlinu 10. decembra. Zenit je do sada odigrao devet utakmica i ostvario učinak od šest pobeda i tri poraza. Nijednom do sada nije izgubio na gostovanju, a u sledećem kolu ih čeka novo putovanje. U pitanju je susret sa Valensijom 8. decembra u zaostalom meču trećeg kola, a potom redovni okršaj u Madridu sa Realom (10. decembra).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike