Falko o "nezgodnom" karakteru: To pričaju oni koji su me razočarali

02.02.2021

13:14

0

Autor: D. B.

Najveće zimsko pojačanje Crvene zvezde govorio je i o Stankoviću, duelu protiv prijatelja iz Milana, ali i Partizanu

Falko o "nezgodnom" karakteru: To pričaju oni koji su me razočarali
Copyright Promo/FK Crvena zvezda

Kosa blago začešljana unazad. Velika, zlatna minđuša u uhu. Osmeh od “uva do uva”. Tako se pojavio na predstavljanju u svom novom klubu Filipo Falko. Momak koga je fudbalski klub Crvena zvezda tako žarko želela tokom zimskog prelaznog roka. Igrač za koga smatraju je “karika” u napadu koja je bila potrebna da bi igra crveno-beli dobila novu dimenziju.

Kako reče ovom prilikom sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela reč je o igraču koji igra na tri pozicije iza špica, koji je izuzetno jak u igri jedan na jedan i za koga veruje da će biti ogromno pojačanje za napad tima Dejana Stankovića.

A šta je rekao ovaj fudbaleri iz Italije koje je Leće bio drugi dom toliko godina? Posle očekivanih pohvala na način kako su ga dočekali novi saigrači, Italijan je pokušao da objasnio ko je i kako sebe doživljava.

Nisam se lepo oprostio od bivšeg kluba. Razočaran sam tom činjenicom pošto sam tamo odrastao i uradio velike stvari. No, ne želim više o tome da mislim, već se fokusiran na budućnost i na novi klub – objasnio je Falko.

Priče koje su stigle iz ovog italijanskog grada kako ima “nezgodan” karakter želeo je da saseče u korenu.

Ne, ne… Ja sam ozbiljan čovek, profesionalac. Volim mir, a čovek koji je to mogao da kaže o meni je sigurno neko sa kim se nisam rastao na lep način.

Ali da nije sve bilo tako crno u Lećeu svedoči i podatak da je od navijača dobio pesmu.

Ta pesma me čini ponosnim. Znam da je i mnoga deca danas pevaju i to je motiv da nastavim u istom pravcu.

Pročitajte još

Posle komplimenata koje je dobio od Mrkele, došao je momenat i da ih Falko podeli. Upitan da opiše kakvi su mu utisci o klubu, ofanzivni vezista je bio rečit.

Za mene je fudbal uvek bio zabava i nadam se da ću zabaviti i našu publiku. Znam da je kvalitet srpskog fudbala odličan, pošto sam ga pratio i kao klinac. Divim se šefu Dejanu i svim uspesima, svim trofejima koje je osvojio sa Interom. Očigledno da je pobednički mentalitet koji je gradio i u Italiji uspeo da donese i ovde – objasnio je Falko koji je i pojasnio da je u dobroj fizičkoj kondiciji zbog toga što nije ni u jednom trenutku nije prestajao sa treninzima, a da će, kada bude počeo da igra utakmice, ući i u pravi ritam izgubljen “ispadanjem” iz prvog tima Lećea.

Usledili su odgovori i na to kako vidi dva meča o kojima će Navijači Zvezde najviše pričati tokom ove polusezone – duel protiv Milana u Ligi Evrope i drugiovosezonski večiti derbi.

Što se tiče Partizana, znam za rivalitet. To je tim koji je poznat i u Italiji i ponosan sam što ću zaigrati protiv njega. A znam da je svima interesantno i to što u Milanu sada igra Kesi sa kojim sam igrao u Ćezeni. Očekujem da budemo veliki protivnici kada se nađemo na terenu – objasnio je Falko koji će nositi dres sa brojem 11 koji je izabrao zbog datuma rođendana, ali i zbog činjenice da su “desetka” i “dvadesetica” zauzete.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

O prelaznom roku

Sportski direktor crveno-belih Mitar Mrkela pokušao je da objasni i da li će biti još nekog dešavanja kada su u pitanju transferi.

– Mi smo zadovoljni sa ovim igračkim kadrom. Dobro smo popunjeni na svim pozicijama, izuzev ako se ne desi nešto što ne možemo da odbijemo. Sada pripremamo tim za sledeću sezonu. Zimski prelazni rok je najbolje vreme za to pošto kvalifikacije počinju rano i jako je teško da tada dovede kvalitetna rešenje – tvrdi Mrkela.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike