Evropa se divi geniju iz Kraljeva, Španci žale što nije završio u Real Madridu

31.05.2021

13:10 >> 13:18

0

Marka piše da je najbolji košarkaš Evrolige nekoliko puta dolazio nadomak potpisivanja ugovora sa kraljevskim klubom

Evropa se divi geniju iz Kraljeva, Španci žale što nije završio u Real Madridu
Copyright Vasilije Micić, Profimedia

Vasilije Micić – genije iz Kraljeva, ovim rečima španski “El Periodico” piše o nastupu zvaničnog MVP Evrolige za sezonu 2020/21.

Micić se spora probija na veliku evropsku košarkašlku scenu. Te u poslednje dve ili tri sezone došlo je do isticanja kraljevačkog genija, ali kada je uspeo da se probije njegov bljesak postao je zaslepljujuće jak. Postao je čovek odluke, igrač koji dominira na način koji nije viđen od Luke Dončića 2018. godine u Beogradu na “fajnal foru” – piše “El Periodico”.

List piše da je Srbin dominirao zajedno sa Šejnom Larkinom i da se ovaj tandem tokom finala u Kelnu pretvorio u noćnu moru Barselone. Zato je sasvim zasluženo ujedinio titulu MVP turnira sa nagradom za najkorisnijeg igrača tokom regularnog dela takmičenja u Evroligi.

Španci naglašavaju da je za ovakav razvoj Srbina možda i najzaslužniji bio trener Barselone Šarunas Jasikevičijus, koji je vodio Micića u Žalgirisu:

– Šta možete reći o takvom igraču? Njegove titule govore sve: MVP sezone, MVP finala i titula šampiona. On je jedan od najboljih u Evropi – ponovili su pohvalu legendarnog Litvanca izrečenu posle meča sa Efesom.

Uz veliki broj komplimenata na račun Srbina, španska “Marka” piše da je Micić u nekoliko navrata bio veoma blizu dolaska u Real Madrid:

– Ime Mićića, koji narednog juna završava ugovor sa turskim klubom, u nekoliko je navrata povezano sa prelaskom u Real Madrid, iako njegovo potpisivanje nikada nije uspelo. Poslednji put se dovodio u vezu u martu. Već u leto 2019. godine, kada je Mićić obnovio ugovor za Efesom, Realom je bio zainteresovan za njegovo potpisivanje, što je i sam igrač priznao.

Tiražni dnevnik citirao je izjavu Micića:

-Postojala je ponuda. Real je najveće ime u svetu košarke, ali moja karijera me je naučila da ono što je napisano nije uvek najvažnije. Ovde se osećam srećno i to je bilo dovoljno važno da bih ostao.

Pročitajte još

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike