Evandro završio karijeru, ima poruku i za Crvenu zvezdu

27.02.2021

10:21 >> 10:22

0

Autor: Milan Nastić

Bio jedan od najboljih Brazilaca koji je igrao za crveno-bele

Evandro završio karijeru, ima poruku i za Crvenu zvezdu
Copyright Profimedia.rs

Brazilski fudbaler Evandro Gobel završio je karijeru u 34. godini. Naime, on je nama poznat po tome što je igrao za Crvenu zvezdu 2010. godine i bio jedan od najboljih Brazilaca koji je nastupao za crveno-bele.

Evandro je došao na Marakanu u decembru pre 11 godina i ostao do 2012. i u tom periodu za Zvezdu je nastupao 35 puta i postigao 13 golova.

Brazilac se u oproštajnom pismu oprostio od fudbala gde je upravo istakao da mu je Zvezda bila odskočna daska za internacionalnu karijeru.

Pročitajte još

– Prvo internacionalno iskustvo mi je bilo u Crvenoj Zvezdi iz Srbije, gde sam upoznao drugu realnost i susreo se sa mnogim izazovima, kao što su hladnoća i daljina od moje kuće – napisao je između ostaloga na društvenim mrežama Evandro.

On je istakao da mu je teško što napušta profesionalni fudbal, ali isto tako ističe da je ponosan za sve što je uradio u karijeri.

– Teško mi je da završim karijeru, jer fudbalom sam se bavio čitav život i to je moja najveća ljubav. Ipak, kad pogledam iza sebe, mogu biti prezadovoljan šta sam postigao i to mi daje podstrek za neki budući posao. Moji prvi koraci za fudbal su vezani još od malih nogu, jer je i moj otac bio igrač, koji mi je bio uzor, ali mnogo mi je pomogao i moj deda Cezar Paulista – zaključio je Evandro.

Posle Zvezde igrao je za Eštoril, Porto, Hal, Santos i Čapokoense.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike