Euro 2020, 10. dan: Rasplet - "Azuri" maksimalni, Vels ide u osminu finala, Švajcarcima nada

20.06.2021

19:50 >> 19:53

0

Završena prva grupa na EURO 2020.

Euro 2020, 10. dan: Rasplet - "Azuri" maksimalni, Vels ide u osminu finala, Švajcarcima nada
Copyright Radost Italijana foto: Tanjug/AP Photo/Alessandra Tarantino, Pool via AP

Završena je prva grupa na EURO 2020. Poslednjeg dana takmičenja u prvoj fazi, Italijani su overili prvo mesto Grupe A, iz koje će u osminu finala kontinentalnog šampionata direktno otići i Vels, uprkos minimalnom porazu od “azura” na rimskom “Olimpiku” (1:0).

U isto vreme, u Bakuu Švajcarska je savladala Tursku (3:1), ali im to, zbog lošije gol razlike u odnosu na Vels, nije donelo direktan plasman u nokatu fazu EP. Ipak, izabranici Vladimira Petkovića imaju realne šanse da budu jedna od najboljih trećeplasiranih selekcija, koje će ostati u takmičenju.

Sjajni “azuri”

Iako ih pre početka EP mnogi nisu svrstavali među favorite, Italijani su na tri utakmice u Rimu poslali jasnu poruku svim rivalima da će ravnoprapravno ući u bitku za kontinentalni tron. A pred start EURO, iskusni srpki strateg Dragoslav Stepanović za 24sedam je upozoravao upravo na “auzre” da ih ne treba otpisivati pre vremena.

Rasplet u grupi A – Italija i Vels u osmini finala, nada za Švajcarce

Grupa A na EURO 2020. je završena. Italijani su maksimalno pošteno odradili svoj deo posla i upisali i treću pobedu. Na “Olimpiku” je savladan Vels 1:0, koji uprkos porazu ide u osminu finala, zbog bolje gol razlike u odnosu na Švajcarsku.

Izabranici Vladimira Petkovića su u Bakuu bili ubedljivi protiv Turske (3:1), ali će morati da sačekaju rasplet u preostalim grupama, da bi saznali da li mogu kao jedna od najboljih trećeplasiranih ekipa da ostanu na EP. Pročitajte detaljnije.

Poslednje pripreme za odlučujuće mečeve grupe A

Ostalo je malo vremena do početka odlučujućih mečeva u grupi A. Italija je bezbrižna uoči duela sa Velsom, zbog čega je selektor Roberto Manćini odlučio da malo “promeša karte”. Ovo su sastavi “azura” i Velsa za duel koji se igra u Rimu.

Švajcarci i Turci će u ovim sastavima početi borbu za drugu poziciju i siguran plasman u nokaut fazu.

 

Hrvati menjaju Dalića, dovode Prosinečkog

Prvenstvo Evrope još nije završeno za selekciju Hrvatske, ali se u zemlji uveliko spekuliše da će nakon takmičenja aktuelni selektor i tvorac najvećeg fudbalskog uspeha sa prošlog Mundijala Zlatko Dalić napustiti kormilo nacionalnog tima. Pročitajte detaljnije.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike