Argentinski asovi ulaze u biznis sa esportsom

03.02.2021

20:38 >> 20:44

0

Fabrisio Oberto imaju Nju Indijanse, a Giljermo Korija Nju Pampase

Argentinski asovi ulaze u biznis sa esportsom
Copyright MN Press

Poznati argentinski sportisti pokazuju da im adrenalin ne podiže dovoljno visoko ono po čemu su postali svetski poznati, već su pronašli način za nova uzbuđenja.

Trend u zemlji “gaučosa” je da nekada vrhunski sportsti, pa i ovi koji još nisu rekli “zbogom” aktivnom igranju, osnivaju svoje timove u esportsu.

Iz sveta tenisa poslednji se esport kao vlasnik ekipe uključio Dijego Švarcman, a pre njega se već ustoličio finalista Rolan Garosa iz 2005. godine Giljermo Korija. Njegova ekipa “Nju Pampas” učestvuje u takmičenjima u “Fortnite”, CS: GO, Call of Duty, League of Legends i FIFA.

Tanjug/AP Photo/Michel Euler

Fudbalski investitori u esportsu su Kun Aguero iz Mančester sitija, kao i Huan Sebastijan Veron, nekadašnji as Lacija, Intera, Sampdorije i Mančester junajteda. Kun je osnovao svoj “Krü esports”  tokom prolećnog zatvaranja planete zbog pandemije, dok se Veron tek odnedavno nalazi u svetu elektronskog sporta kao osnivač “eBro Gaming”. Njegovi igrači oprobaće se u izdanju League of Legends Master Flow League tokom ove godine.

Najiskusniji među ovim asovima je čuveni Fabrisio Oberto, argentinski košarkaš i osvajač zlatne medalje na OI u Atini 2004. godine i prvak NBA sa San Antonio Spursima. Njegov tim Nju Indijans GG najduže se takmiči i osnivači su najznačajnije lige u Argentini Master Flow League.

Pročitajte još

Ovaj projekat Oberta dobio je naziv po njegovom rok bendu, a cilj svega je da sa prijateljima napravi dobru zabavu i da se u to uključe i mladi iz grada Korodobe.

U međuvremenu, ekipa je izgubila karakter “lokalaca”, budući da su sada angažovani i po jedan igrač iz Urugvaja, Perua i Čilea.

Instalirajte iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike