Atalanta potpisala ekskluzivni ugovor sa Pesom – EA i FIFA će morati da koriste lažna imena

27.05.2021

15:20 >> 15:21

0

Autor: Adam Štulić

Poznati italijanski klub iz Bergama postigao je dogovor sa Konamijem

Atalanta potpisala ekskluzivni ugovor sa Pesom – EA i FIFA će morati da koriste lažna imena
Copyright Printscreen/Twitter/Konami

Poznati italijanski klub iz Bergama, Atalanta, sklopio je ekskluzivni ugovor sa Konamijem, kompanijom koja stoji iza popularne video igra PES (Pro Evolution Soccer), piše portal “Rur.rs”.

Iako mnogi smatraju da je FIFA najpopularnija sportska simulacija na svetu, Konami ne odustaje od borbe, zbog čega je Atalanta samo još jedan tim u nizu koji je potpisao ekskluzivni ugovor sa japanskom korporacijom. Ranije su to uradili Juventus, Roma i Napoli.

Ovaj ugovor će dati maksimalna prava PES-u kada je u pitanju Atalanta u igri, što znači da neće morati da koriste lažne grbove ili imena. Sa druge strane, EA i FIFA su ostali bez svojih prava, što znači da će klub u igri imati izmišljeno ime, dresove, pa čak i grb.

– Izuzetno nam je drago što započinjemo partnerstvo sa Konamijemizjavio je izvršni direktor Atalante, Luka Berkazi. – Ovo predstavlja još jedan važan trenutak za Atalantu. Konami je međunarodna marka kojoj nije potrebno ikakvo predstavljanje.

Italijanski klub je sezonu u Seriji A završio na trećem mestu i još jednom će predstavljati zemlju u UEFA Ligi šampiona. Iako se čini da EA nije toliko stalo do osiguranja ekskluzivnih poslova u Seriji A, kompanija i dalje ima 100% prava na Inter i Milan, šampiona i vicešampiona lige.

Dogovor o ekskluzivnosti između Konamija i Atalante takođe znači da će njeni igrači biti podvrgnuti kompletnom 3D skeniranju kako bi PES grafika bila što realnija. FIFA 22 će i dalje imati pravo da koristi prava imena igrača i njihova lica u svim režimima igre, kao što su Ultimate Team i Career Mode, ali će gotovo sigurno izgledati lošije od PES-a 2022.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike