Sony patentirao svoj sistem za klađenje u video-igrama

20.05.2021

22:13 >> 07:46

0

Autor: Adam Štulić

Publika će se kladiti koristeći novac, kriptovalute ili digitalne predmet

Sony patentirao svoj sistem za klađenje u video-igrama
Copyright Profimedia

Kladionice ne idu nikuda, što je verovatno već svima jasno, a kako vreme prolazi, sistem klađenja svoje mesto pronalazi i tamo gde se nije baš očekivalo.

Kompanija Sony je nedavno patentirala sopstveni sistem klađenja koji će koristiti u video-igrama, tačnije u vezi sa eSports takmičenjima.

Prema odobrenom zahtevu za patent, ovaj sistem klađenja će prikupljati uspeh i performanse eSports timova ili takmičara pojedinačno i na osnovu toga će formirati kvote. Kvote će se formirati na osnovu celokupne istorije igrača/tima, ali će imati dinamiku promene tokom samog meča u odnosu na događanja, piše portal “Play“.

Publika će se kladiti koristeći novac, kriptovalute ili digitalne predmete i imaće dosta opcija na raspolaganju po pitanju uloga. Pored opklade za pobednika u određenom meču, sistem koji je patentiran će omogućiti klađenje i na specifičnosti, poput vremena potrebnog za eliminaciju čitavog tima, dupla ubistva i slično.

Sony je polako zagazio u eSports vode, pošto je početkom godine pod svoje okrilje doveo EVO turnir u borilačkim igrama, i tu verovatno neće stati.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: play.co.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike