Imamo finaliste nacionalnih CS2 kvalifikacija! Poznato je ko se sve bori za svetski šampionat!

26.03.2024

17:38

0

Vidimo se na LAN završnici u subotu!

Imamo finaliste nacionalnih CS2 kvalifikacija! Poznato je ko se sve bori za svetski šampionat!
Poster za druge kvalifikacije CS2 - Copyright RuR/SESE

Odigrale su se i druge nacionalne CS2 kvalifikacije za svetski IESF šampionat u Rijadu. Pobednici turnira su Team KDAN i Kum sa Kosova, koji će se pridružiti ekipama ĐBombe i Regnum Esports na odlučujućoj LAN završnici 30. marta!

Kako piše RUR, u gornjem delu žreba imali smo Team KDAN, koji je automatski obezbedio plasman u polufinale jer se njihovi prethodni protivnici nisu pojavili. Usledio je duel sa ekipom Game Pub, u kome je Team KDAN trijumfovao 2:0.

Prva mapa je bila izjednačena, dok je u sledećoj Team KDAN uzeo svoju drugu uzastopnu pobedu sa 10 rundi razlike, i time se plasirao za LAN završnicu.

Donji deo žreba je bio dosta napetiji. Posle uspešnog prvog duela protiv ekipe Bilo Šta (Ancient: 13:10), Kum sa Kosova je zakazao odlučujući okršaj sa timom NPG. Momci iz NPG-a su imali odlično otvaranje u ovom meču – dosta su se pomučili, ali su na kraju uzeli prvu mapu u produžetku (16:13). Kum sa Kosova je na Miražu izjednačio rezultat (13:8), dok smo na odlučujućem Anubisu imali daleko napetiju situaciju. Kum sa Kosova je svojim protivnicima na kraju uskratio overtajm i stavio tačku na meč u 24. rundi.

Team KDAN i Kum sa Kosova su odmerili snage u BO1 meču za seed, gde su se prvi finalisti pokazali kao bolja ekipa. Ove timove ćemo sledeći put gledati na LAN završnici, gde će se takmičiti sa pobednicima drugih kvalifikacija, ekipama ĐBombe i Regnum Esports.

LAN završnica će se održati u subotu, 30. marta u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE). Podsećamo, pobednički tim sa finalnih kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru. Najbolji sa tog turnira će ostvariti plasman za Svetski IESF Šampionat u Rijadu, koji će se odigrati od 11. do 19. novembra.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RUR

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike