Disney uložio 1,5 milijardi dolara u Epic Games, želi da napravi novi Fortnite IP

08.02.2024

19:44

0

Imajući u vidi Diznijev uticaj, pored klasičnih Diznijevih junaka možemo očekivati i likove iz Pixar i Star Wars filmova, kao i Marvelove heroje

Disney uložio 1,5 milijardi dolara u Epic Games, želi da napravi novi Fortnite IP
Copyright Disney

Možda za nekoliko godina dobijemo animirani Fortnite film. Sa ozbiljnom investicijom u vrednosti od 1,5 milijarde dolara, Disney planira da napravi sopstveni IP u Fortnite univerzumu u saradnji sa Epic Games-om, piše portal "Rur.rs".

- Naša uzbudljiva saradnja sa Epic Games-om spojiće Diznijeve brendove i franšize sa izuzetno popularnim Fortnajtom, i stvoriti potpuno novi univerzum igara i zabave. Ovo je Diznijeva najveća investicija u svet igara, koja nudi značajne mogućnosti za dalji rast kompanije. Jedva čekamo da naši fanovi iskuse Diznijeve voljene priče na revolucionarne nove načine - rekao je Rober Iger, izvršni direktor Walt Disney Company-a.

Imajući u vidi Diznijev uticaj, pored klasičnih Diznijevih junaka možemo očekivati i likove iz Pixar i Star Wars filmova, kao i Marvelove heroje.

- Disney je bila jedna od prvih kompanija koja je verovala u potencijal integracije svojih likova i franšiza u svet Fortnajta, kao i u naš endžin, Unreal. Ova nova saradnja će stvoriti potpuno novi univerzum koji će okupiti Disney i Fortnite zajednice - rekao je izvršni direktor Epic Games-a, Tim Svini.

Iako je ovo jedna od najvećih investicija u gejming za kompaniju, Disney je već uveliko poznat u industriji video igara. Njihovo najveće ostvarenje je Marvel’s Spider-Man za PlayStation, najprodavanija ”superherojska” igra u istoriji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike