Valve krenuo u ofanzivu protiv kockanja, tržište CS:GO skinova u problemu

12.05.2023

17:18

0

Kako saznajemo iz nedavno dopunjenog Steam pravilnika, bilo kakva vrsta ”kockanja” vam potencijalno može doneti doživotni ban na platformi

Valve krenuo u ofanzivu protiv kockanja, tržište CS:GO skinova u problemu
Copyright Valve

Kako saznaje portal "Rur.rs", iz nedavno dopunjenog Steam pravilnika, bilo kakva vrsta ”kockanja” vam potencijalno može doneti doživotni ban na platformi.

Ova izmena će verovatno imati najveći uticaj na CS:GO skin trading sajtove namenjene kockanju koji koriste Steam API. Teoretski, pošto Valve ima pristup informacijama svih korisnika koji koriste ove sajtove putem Steam API-a, mnogi CS:GO ”kockari” bi uskoro mogli da dobiju doživotni ban. U zakonskom smislu, Valve nije odgovoran ako Steam korisnici ostanu bez skinova na neregulisanim CS:GO trading sajtovima koji koriste njegov API.

”Kačenje reklama, organizovanje takmičenja, kockanje, kupovina i prodaja naloga su strogo zabranjeni svim korisnicima u okviru Steam platforme”.

Praksa kockanja na CS:GO sceni je predstavljala veliki problem još od ranih dana. Valve je napravio veliki korak kada je sajtovima kao što je CSGOLounge onemogućio korišćenje Steam API-ja. Međutim, tema onlajn kockanja je ove godine ponovo ušla u žižu CS:GO scene, kada su mnogi profesionalni timovi i strimeri sklopili partnerstvo sa mnogim neregulisanim CS:GO skin trading sajtovima.

Kad se sve sabere, ovo su jako važne vesti i nadamo se da će se pozitivno odraziti na CS:GO (uskoro CS2) scenu u globalu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike