Olimpijada za esportiste u Istanbulu, Srbija juri medalju! Global Esports Games je zvanično počeo!

15.12.2022

16:45

0

Poslali smo najjači tim u Doti 2, svi imaju velika očekivanja

Olimpijada za esportiste u Istanbulu, Srbija juri medalju! Global Esports Games je zvanično počeo!
Zvanični poster takmičenja - Copyright RuR/GEF
Globalna Esports Federacija (GEF) danas je u Istanbulu otvorila drugi Global Esports Games šampionat, veliko međunarodno takmičenje koje će ugostiti najveštije esportiste širom sveta, koji će se od 15. do 17. decembra boriti za titulu prvaka u četiri esports naslova!

Malo je reći da je 2022. bila odlična godina za esports. Svetski IeSF Šampionat na Baliju se završio pre samo nekoliko dana, a Srbija je već otputovala na Global Esports Games – drugo izdanje prestižnog takmičenja koje povezuje esport, sport, tehnologiju, zabavu i kulturu, koje se održava od 15. do 17. decembra 2022. godine.

Uz organizaciju Globalne Esports Federacije i podršku Turske Esports Federacije (TESFED), Global Esports Games će se odigrati u istorijskom gradu Istanbulu, na raskrsnici Azije i Evrope u jednom od najvećih hotela u Evropi, Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center. 

 

 

Preko 300 sportista iz 65 država takmičiće se za titulu prvaka sveta u četiri naslova: Dota 2, eFootball 2023, PUBG Mobile i Street Fighter V: Champion Edition. Pored toga, GEF će organizovati i Dota 2 takmičenje za dame. Jedan od voditelja šampionata biće Mustafa Ozben, proslavljeni domaćin koji je vodio više Olimpijskih i Paraolimpijskih igara i drugih globalnih događaja.

Srbija će imati predstavnike u igrama Dota 2, Street Fighter V i eFootball 2023. Ovogodišnje predstavnike izabrao je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), koji je organizovao nacionalne kvalifikacije za svaki od ovih naslova.

Za našu Dota 2 reprezentaciju igraju Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Nikola “nikolica” Mihajlović, Ivan “IgnitableS” Spasić i Srđan “SAMOSES” Krstić. U Street Fighter V će nas predstavljati Filip ‘’Homeboy’’ Savić, a u eFootball niko drugo do Marko ‘’Roksa’’ Roksić, evropski šampion i osvajač 4. mesta na Svetskom IeSF Prvenstvu. Ovoga puta definitivno idemo po medalju!

RuR/SESE
 

Od drugih zemalja sa Balkana, pored Srbije na turniru se takmiči i reprezentacija Bosne i Hercegovine.

Plejof turnira će se održati 15. i 16. decembra, dok će se velika završnica održati u petak i subotu, 16. i 17. decembra u GEG Areni sa kapacitetom od 1500 sedišta. Pored takmičenja za esportiste, na Global Esports Games prezentovaće više od 30 globalnih govornika iz različitih oblasti, uključujući esport, zabavu, tehnologiju, dizajn i biznis, gde će razmenjivati ideje i perspektive kroz niz ključnih govora i panela sa esport scene u GEG Areni.

 

 

Prošlogodišnji, a ujedno i prvi Global Esports Games šampionat se održao u Singapuru. Srbiju su predstavljali Bojan Ilić, koji je bio naš Street Fighter V reprezentativac, kao i Aleksandar ”Krle” Krstić, koji se takmičio u igri PES 21. Aleksandar je ostvario najbolji rezultat, doguravši do osmine finala turnira.

Prenos Istanbul 2022 Global Esports Games turnira biće održan na zvaničnim  Twitch i YouTube kanalima GEF-a.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RuR

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike