Nepobediva Tundra Esports je TI11 šampion!

31.10.2022

17:30

0

Autor: 24sedam

Osvojena je novčana nagrada od 8.494.988 dolara

Nepobediva Tundra Esports je TI11 šampion!
Tundra Esport - Copyright Tundra Esports

Jedanaesti International Dota 2 šampion je Tundra Esports, tim koji je bez i jednog izgubljenog meča pobedio Team Secret sa rezultatom 3:0, osvojio novčanu nagradu od 8.494.988 dolara i podigao renomirani Aegis of Champions. Kakva dominacija!

Došli smo do vrhunca profesionalne Dote 2, do velikog finala najvećeg spektakla u istoriji esports turnira – The International. 20 najboljih ekipa sveta susrelo se u Singapore Indoor stadionu u borbi za nagradi fond od 18.865.616 dolara i legendarni Aegis of Champions. Posle dve godine vladavine pandemije, dobri stari TI se konačno vratio u svom punom sjaju, sa obiljem vatrenih navijača u areni uživo.

U finalu su se suočili Tundra Esports i Team Secret, koji je do velike završnice dogurao čak od Last Chance kvalifikacija. Kako se završilo sa ubedljivim rezultatom 3:0, mnogi bi ovo finale nazvali pomalo dosadnim. Uprkos tome, bilo je pravo uživanje gledati Tundru i njihovo putovanje kroz upper bracket, fenomenalne draftove, strategiju i izuzetne plejeve. Tundra je naime izgubila samo jednu mapu u plejofu, i to protiv Secreta u finalu upper bracketa.

 

Skiter, Nine, 33, Saksa i Sneyking su odigrali besprekornu igru, dokazavši da su definitivno najbolja ekipa na svetu. Naravno, ne smemo da zaboravimo ni na trenera, Kertisa ”Aui_200” Linga, koji je takođe igrao važnu ulogu u Tundrinoj pobedi. Iako Aui ovoga puta nije nastupao kao igrač, danas je tehnički osvojio svoju drugu TI titulu. Svoje prvo zlato osvojio je na TI5 kao support za Evil Geniuses. Valjda ga neće izbaciti iz ekipe kao onomad!

Teško nam je da izdvojimo jedan specifičan momenat u finalu – Tundra je bila apsolutno dominantna u čitavom meču, gde Secretu ni u jednom trenutku nije dozvolila da pređe u vođstvo. Što se MVP titule tiče, imenovali bismo offlane igrača, Netu ”33” Šapiru, koji se tokom celog turnira odlično pokazao na svojim summoner herojima, kao što su Visage, Beastmaster i Broodmother.

Tundra je tokom cele sezone važila za jednu od najjačih evropskih ekipa, ali nekako nikada nije uspela da se dokaže kao najbolja. Bez i jedne Major titule došli su pomalo neprimećeni, niti kao autsajderi, niti kao favoriti. Dok je pažnja publike bila okrenuta ka timovima kao što su PSG.LGD, Evil Geniuses, Team Spirit i OG, Tundra je proletela kroz upper bracket, stigla do velike završnice, i na kraju konačno uspela da podigne Aegis of Champions i osvoji novčanu nagradu od 8.494.988 dolara. Ova pobeda je donela veliku čast organizaciji, ali naravno i igračima koji se do sada nikada nisu takmičili na International šampionatu, a kamoli ga osvojili. U to ime, nadamo se da će ostati na okupu i u narednoj sezoni!

Tundrin trijumf je takođe velika pobeda za balkansku Dotu, gde je Makedonac Martin ”Saksa” Sazdov po prvi put osvojio titulu. Saksa se u velikom finalu Internationala poslednji put takmičio 2016. godine na TI6 sa Digital Chaosom. DC je u finalu izgubio od Wings Gaminga sa rezultatom 3:1.

Tradicionalno, i IceFrog je čestitao pobednicima.

Team Secret je takođe imao inspirativno putovanje na Internationalu 11, gde su od samog dna LCQ-a uspeli da stignu do velikog finala. Puppey-u je nažalost promakla još jedna titula, koju čeka još od 1. Internationala, 2011. godine. Međutim, ako pratimo njegov plasman od TI8 pa do danas (TI8 – 5-6, TI9 – 4, TI10 – 3, TI11 -2), možda će osvojiti zlato na TI12!

The International 11 šampioni, Tundra Esports:

  • Oliver ”skiter” Lepko
  • Leon ”Nine” Kirilin
  • Neta ”33” Šapira
  • Martin ”Saksa” Sazdov
  • Vu ”Sneyking” DžingDžun
  •  

    Ovako je raspoređen nagradni fond turnira:

    Ukupni nagradni fond: 18.865.616$ (još raste!)

    1. Tundra Esports: 8.494.988$
    2. Team Secret: 2.454.148$
    3. Team Liquid: 1.699.043$
    4. Team Aster: 1.132.658$
    5-6. Thunder Awaken, PSG.LGD: 660.689$
    7-8. OG, beastcoast: 471.969$
    9-12. Entity, Gaimin Gladiators, BOOM Esports, Evil Geniuses: 377.553$
    13-16. Hokori, Fnatic, Team Spirit, Royal Never Give Up: 283.136$
    17-20. Soniqs, TSM, Talon Esports, BetBoom Team: 47.096$

    Sve mečeve jedanaestog International šampionata možete pogledati ovde.

    Čestitke svim timovima! Vidimo se na sledećem TI-ju!

    BONUS VIDEO:

    Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

    Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

    Najčitanije Vesti

    Ostale vesti iz rubrike