CS:GO nominovan za igru godine na Esports Awards 2022

05.07.2022

13:26

0

Poznate su nominacije za sve kategorije

CS:GO nominovan za igru godine na Esports Awards 2022
csgo-valve-counter-strike - Copyright RuR/Valve

Objavljene su nominacije za manifestaciju Esports Awards 2022, a CS:GO je jedan od nominacija za u kategoriji ”Esports igra godine”.

Ukupno devet esports naslova uvršteno je u uži izbor finalista u ovoj kategoriji, uključujući Dotu 2, League of Legends, Valorant, Rocket League, Apex Legends, Free Fire, Rainbow Six i Fortnite, piše RuR.

Counter-Strike je sa nama više dve decenije, a CS:GO će u avgustu ove godine napuniti jubilarnih deset godina. Kanter je prošao kroz mnogo uspona i padova, ali i dan danas važi za jednu od najznačajnijih igara u istoriji.

Popularnost CS:GO-a kao esports naslova samo je rasla tokom godina, a PGL Stockholm Major 2021 je u novembru prošle godine oborio rekord gledanosti, postigavši vrhunac od 2.748.434 istovremenih pregleda.

 

 

IEM Katovice 2022, koji je održan u martu ranije ove godine, takođe je oborio rekord gledanosti, postavši najgledaniji CS:GO turnir ikada (ako izuzmemo Majore), sa 1.122.015 istovremenih gledalaca.

Prošle godine, Valorant je proglašen za ”’Esport igru godine” samo dve godine nakon svog izlaska. Da li će ove godine ponovo uspeti da osvoji titulu? Ili ćemo krunisati novog šampiona?

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: RuR

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike