Bekamova organizacija objavila gubitak od 6,1 miliona dolara!

01.07.2022

14:08

0

Katastrofalni finansijski gubici britanske esports organizacije

Bekamova organizacija objavila gubitak od 6,1 miliona dolara!
profimedia-0692342781 - Copyright Profimedia

Britanska esports organizacija Guild Esports otkrila je gubitak od 6,1 miliona dolara u svom poslednjem finansijskom izveštaju.

Guild Esports, koji je verovatno najpoznatiji po bivšoj fudbalskoj superzvezdi Dejvidu Bekamu, dao je izjavu na izveštaj, priloživši detalje o ulaganju u esports timove i osoblje, korporativnu infrastrukturu, Guild Academy program, kao i content kreatore. Organizacija je takođe otkrila svoj ukupan prihod od 1,3 miliona dolara, kao i bruto dobit od 860.000 dolara tokom šestomesečnog perioda.

Takođe je vredno napomenuti da je Guild Esports izjavio da je smanjio broj zaposlenih u poslednjih nekoliko meseci, otprilike otpustivši oko 15 članova osoblja od 31. marta zbog ”rastuće globalne ekonomske neizvesnosti i teških uslova na tržištu”.

Pored finansijske situacije u organizaciji, saznali smo nešto više i o trogodišnjem sponzorskom ugovoru sa Bitstampom u vrednosti od 5,5 miliona dolara, njihovom novom ženskom Valorant sastavu, ali i o uspesima na Fortnite Champion Series Grand Royale turniru u novembru i Fortnite Champion Series EU finalu u martu.

Bekamova organizacija je 2. juna otvorila Guild Academy program u Londonu, namenjen treningu mladih esportista.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rur.rs

Najčitanije Vesti