League of Legends večiti derbi? Partizan ušao u Esports Balkan Ligu

19.04.2022

17:48

0

Autor: 24sedam

Partizan Esports kupio mesto u takmičenju i biće njegov deo već od naredne sezone

League of Legends večiti derbi? Partizan ušao u Esports Balkan Ligu
Screenshot 2022-04-19 at 19.57.00 - Copyright Partizan Esports/ EBL

Fortuna Esports, koja stoji iza zvanične regionalne balkanske LoL lige, potvrdila je danas da je Partizan Esports kupio mesto u takmičenju i da će biti njen deo već od naredne sezone, piše portal "Rur.rs".

Pre samo nekoliko dana smo saznali da je KK Partizan osnovao esports sekciju, koja će uskoro krenuti da sastavlja svoju ekipu. Sada smo otkrili da će se prvo pridružiti League of Legends sceni, koja već godinama važi za jednu od najpopularnijih igara na Balkanu.

Osnivanjem esport tima, Partizan se pridružuje listi prestižnih evropskih klubova koji su prepoznali potencijal esport industrije među kojima su Barcelona, Schalke, PSG, pa čak i njihov večiti rival – Crvena zvezda.

Za razliku od Partizana, Zvezdin esports tim je aktivan već godinama. Ne samo da je aktivan, već je i aktuelni šampion Esports Balkan Lige, zbog čega ćemo konačno imati priliku da gledamo večiti derbi i u LoL-u.

 

 

- Veliko nam je zadovoljstvo da poželimo dobrodošlicu Partizanu u naše redove, pogotovo u vreme kada virtuelni tereni privlače sve veću publiku, i to u ogromnoj većini mladih ljudi. Tokom prethodne sezone, EBL je na svojim digitalnim tribinama “ugostio” preko 480.000 gledalaca iz regije. Jedva čekamo da vidimo kakav uticaj će večiti derbi imati na navijače i celokupan ekosistem - izjavio je esport direktor Fortune Aleksandar Anokić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike