Antverpen će biti domaćin prvog CS:GO Majora u godini

02.02.2022

16:01

0

Prvi put da jedan belgijski grad bude domaćin ovako velikog esports turnira

Antverpen će biti domaćin prvog CS:GO Majora u godini
pgl-major - Copyright PGL

Više nema tajni, pošto je PGL upravo potvrdio da će se prvi CS:GO Major 2022. godine održati u Antverpenu, što će biti prvi da jedan belgijski grad bude domaćin ovako velikog esports turnira!

Kao što je i tradicija sa Major turnirima, PGL Major u Antverpenu će otvoriti svoja vrata publici. Pandemija je do sada napravila veliki problem na CS:GO sceni, zbog čega 2020. godine nije održan nijedan Major turnir, a prošle godine samo jedan. Ipak, stvari polako počinju da se vraćaju u normalu, a Antwerps Sportpaleis arena će od 9-22 maja ugostiti najbolje esportiste sveta! Ova arena može da primi do 23,000 gledalaca, piše portal "Rur.rs".

Iako je zajednica zadovoljna što ove godine gotovo sigurno neće biti nikakvih odlaganja, ljudi su očekivali da će turnir dobiti neki drugi organizator, a ne PGL, koji je pre samo par meseci imao mnoštvo problema sa Majorom u Stokholmu i Dota 2 Internationalom u Bukureštu. Takođe smo verovali da će zadržati nagradni fond od $2,000,000, ali je Valve ipak odlučio da povrati duplo manju cifru, kakva je bila ranijih godina.

Nadamo se da ove godine neće biti sličnih problema i da će se Antverpen Major održati bez problema. Za sada još uvek nema potvrdi koji će grad biti domaćin drugog Majora, ali se već neko vreme priča da bi to mogao da bude Rio de Žaneiro, grad kojem je baš zbog pandemije oduzet turnir 2020. godine.

”Zadovoljni smo što smo ponovo dobili priliku da okupimo fanove i igrače za jedan CS:GO Major. U Belgiji živi veliki broj ljubitelja CS:GO-a, a i mnogi legendarni igrači su poreklom iz ove zemlje. Spremni smo da pružimo neverovatno iskustvo fanovima u areni i gledaocima na malim ekranima”, izjavio je Silviju Stroje, generalni direktor PGL-a.

Samim tim, PGL će takođe raditi na kvalifikacionim turnirima nakon kojih ćemo dobiti kompletnu listu učesnika! Kako vam se dopada Antverpen kao lokacija za CS:GO Major?

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Rur.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike