Emotivni Savićević: Maradona je bio car na zemlji, tuguj planeto

25.11.2020

21:00 >> 21:01

0

Autor: Milan Nastić

Argentinac bio idol bivšem crnogorskom fudbaleru

Emotivni Savićević: Maradona je bio car na zemlji, tuguj planeto
Copyright MN Press

Fudbalski genije Dejan Savićević rekao je da mu je strašno žao zbog smrti Dijega Armanda Maradone i da je bio najveći igrač svih vremena.

– Najbolji, najveći igrač koga sam ikad gledao, Maradona. Moj idol, ali i svačiji. Imao sam priliku da igram protiv njega na SP u Italiji 1990. godine u duelu reprezentacija Jugoslavije i Argentine. Bio je car na zemlji, igrač blistave karijere, bio je neprevaziđen. Takvu strast prema fudbalu, takvu želju i volju nikada niko nije posedovao, tvrdim. Tuguje Argentina, tuguju i Napulj i Barselona, tuguje planeta. Ima i za kim – kazao je Savićević za Sport klub.

Mesi emotivan: Maradona je večan

Ipak, predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore da je živeo previše brzo i da je sa njim imao ponovo priliku da se vidi pre četiri godine.

– Priliku da ga malo bolje upoznam imao sam pre tri, četiri godine u Kataru, kada je u društvu s nama bio i Zvonimir Boban. Sedeo sam, uživao u priči, postao bogatiji. Sam je, nažalost, sebi uništio život, žao mi je, mnogo mi je žao, prerano se preselio u carstvo nebesko – zaključio je Savićević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Sport klub

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike