Dva penala, dva crvena kartona i Romin oproštaj od borbe za trofej

19.01.2021

22:50 >> 23:46

0

Autor: Adam Štulić

Rimljani na svom terenu poraženi od Specije u Kupu Italije

Dva penala, dva crvena kartona i Romin oproštaj od borbe za trofej
Copyright Tanjug/Alfredo Falcone/LaPresse via AP

Roma se oprostila od borbe za jedan trofej ove sezone, pošto je u meču osmine finala Kupa Italije, na svom “Olimpiku” poražena od Specije 4:2 posle produžetka.

Duel u Rimu bio je veoma uzbudljiv, dinamičan i prepun naboja. Viđeno je dva penala, dva crvena kartona i dramatična završnica u kojoj je gost iskoristio veliku brojčanu prednost i u drugom produžetku overio prolaz u narednu rundu takmičenja.

Specija je već posle 15 minuta igre vodila 2:0. Galabinov je u šestom minutu iskoristio penal, a devet minuta kasnije Saponara je duplirao prednost gostiju. Romi je nadu vratio Pelegrini golom s bele tačke u 43. minutu, da bi Mihtarijan u 73. poravnao rezultat.

Pročitajte još

Kako do do isteka petog minuta nadoknade vremena nije bilo golova, meč je otišao u produžetke, koji su, praktično bili rešeni na njihovom početku, s obzirom na dva crvena kartona koji su fudbaleri “vučice” dobili u razmaku od 60 sekundi.

Najpre je u 91. minutu Mancini dobio drugi žuti karton, da bi minut kasnije Lopez dobio direktan crveni karton zbog prekršaja kao poslednji igrač odbrane. Roma se nekako branila do početka drugog produžetka, kada je Specija preko Verdea u 107. i Saponare u 119. minutu overila plasman u četvrtfinale Kupa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike