Gazeta delo sport o Milošu Vuliću: Srpski umetnik piše pesme i iscrtava loptine najlepše putanje

19.01.2021

12:28 >> 13:04

0

Bivši igrač Crvene zvezde oduševio medije na Apeninskom poluostrvu

Gazeta delo sport o Milošu Vuliću: Srpski umetnik piše pesme i iscrtava loptine najlepše putanje
Copyright Miloš Vulić foto: Profimedia/Andrea Staccioli / Insidefoto /Sipa USA

Bivši fudbaler Vrvene zvezde Miloš Vulić otkrio je italijanskoj Gazeti delo sport svoju strast prema knjigama, pa je u tekstu o njemu u tiražnom dnevniku ostalo zapisano “Vulić filozof Krotonoevog gola, čita knjige, piše poeziju i fantastično pogađa mreže”.

Vulić je priznao da od književnsoti najviše voli da čita dela domaćih pesnika “Durića i Šantića” (Rajko Đurić i Aleksa Šantić), jer prvi je pisao i branio prava Roma, a drugi je je govorio o ljubavi prema domovini. Posvećen je uspehu plana za opstanak Krotonea u Seriji A, kao i trudnoj supruzi Katarini.

– Čita knjige, piše poeziju i postiže fantastične golove. Vulić nije vezni igrač kao ostali. Gospodin sa učtivim nogama i širokim ramenima. Usred polja zauzima stolicu. Počinje sa leve strane, nišani i desnom nogom crta umetničku putanju lopte. Svi to sada znaju. Magija gola za 4:1 protiv Beneventa je njegova nova vizit karta. Filozofija primenjena na fudbal. U slobodno vreme drži olovku i izmišlja kao na terenu. Taktička inteligencija i osećaj za prostor – piše Gazeta.

Mladi Kruševljanin upoznaje Italijane sa svojim počecima:

– Fudbal sam počeo da igram u osnovnoj školi. Našli smo se na školskom dvorištu, imao sam četiri godine. Moj idol je Inijesta. Na terenu uvek zna šta treba da radi. Pravi je mađioničar – priča Vulić.

Gazeta u biografskom delu priče o Srbinu kaže da je odrastao gledajući šampione na TV.

Profimedia/Francesco Mazzitello/

Popodne studira, uveče igra fudbal. Nepretenciozan, Kruševac je bio njegovo srećno mesto. Počeo je u omladinskom timu Napretka, gradskog kluba. Karakter i vizija igre doveli su ga do prvog timskog debija sa šesnaest godina. Mladić sa karakterom za primer. Tri godine za sticanje iskustva u srpskoj Seriji B, pre nego što je obezbedio sa klubom plasman u Superligu 2016. godine. Rođeni vođa, dobio je i kapitensku traku.

Prekretnica u karijeri je bio rad sa Dejanom Stanković, zaključuje italijanski dnevnik:

– Kruševac je prerastao. Želeo je da igra u jednom od najboljih klubova u zemlji. Želja mu je ispunjena. Zove ga Crvena zvezda i Vulić prihvata bez razmišljanja. Sa 22 godine uspeo je da stigne gde je želeo. Prvi dani u Beogradu su teški, igra malo i ne uspeva da pobedi. Klub razmišlja da ga pošalje na pozajmicu, ali on ne prihvata transfer. Želi mesto među starterima. U poslednjim mesecima 2019. godine nešto se menja. Pronašao je mesto u timu i daje važne golove poput onog u grupi Lige šampiona protiv Olimpiakosa.

Ta noć je promenila karijeru veznog fudbalera Krotonea. Ubrzo dolazi Dejan Stanković na klupu umesto Vladana Milojevića, a sa novim trenerom i iznenadni poziv iz Italije. Od bivšeg “interovca”dobija pravi savet i seli se u Italiju.

– Razgovarao sam sa Golemićem, takođe Srbinom i velikim prijateljem mog bivšeg saigrača Milunovića. Naterao me je da se zaljubim u Krotone. I ovde mi je pomogao oko jezika.

Niz hvalospeva o Vuliću nije na ovome završen:

Neustrašiv. Samo ambicija i velika želja da se nametne. U avgustu je igrao pripremne utakmice Lige šampiona sa Crvenom zvezdom, danas se bori da ne ispadne. Vratio se u igru, između terena i porodice. Njegova Katarina je trudna: prvi italijanski gol je samo za nju. Vulić se radovao oponašajući bebu koju će zagrliti u naručju. Totalna ljubav – objašnjava Gazeta Vulićeva osečanja, a on dodaje:

– Tokom karantina zbog korone otišao sam kući. Napisao sam nekoliko pesama za ljude koje volim. Nikad ih nisam javno objavio, one su u fioci. Zadržaću ih tamo, možda jednog dana …

Pročitajte još

Sa bebom na putu, mogu da mu posluže. Knjige, fudbal, golovi. Treba napisati Vulićevu italijansku basnu, zaključuje na kraju Gazeta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike