Dušan Vlahović za 24sedam o novogodišnjim željama: Gol za "orlove" bio mi jedan dečački san, na redu su ostali

31.12.2020

19:01 >> 19:22

0

Centarfor Fjorentine veruje u bolju budućnost

Dušan Vlahović za 24sedam o novogodišnjim željama: Gol za "orlove" bio mi jedan dečački san, na redu su ostali
Copyright Tanjug/AP/Fabio Ferrari/LaPresse
Na listi fudbalskih želja u 2021. godini verovatno kad svakog navijača u Srbiji stoji napisan na prvom mestu plasman “orlova” na Mundijal u Kataru 2022. godine. Ova korona godini, pa i u ona prethodna donosile su samo razočaranja. Izgubljene kvalifikacije za EP, pa neuspeh u baražu i toplo-hladne igre u Ligi nacija, ali i pored svega toga plamičak nade i dalje gori.
Upalili su ga Dušan Vlahović i Luka Jović protiv Rusije, u poslednjem meču Lige nacija, da bi istu vatricu nastavio da razgoreva centarfor Fjorentine u Seriji A, pokazujući pred kraj godine sa tri vezana pogotka zašto su ga u Firenci zadržali letos i pored obećanih 20 miliona evra od Rome. Vlahović za 24sedam ističe da se  u poslednje vreme ne bavi pisanjem medija:

– Stvarno gledam da ne čitam previše ono što se piše o meni, da li je klub želeo da me zadrži i da li su neki drugi nudili milione za mene. Pokušavam da se potpuno isključim iz toga, da ne slušam ni ne čitam, jer ja znam gde sam i šta moram da radim.

A gde ste?

– Ja mislim da sam tek na početku i da imam mnogo toga da radim da bih došao u situaciju da pričam o nekim transferima. Mislim da je dobro da smo igrom na poslednje tri utakmice u godini vratili samopouzdanje i da sada moramo konačno krenuti napred.

Šta bi bio po vama dobar rezultat?

– Prvo da pobedimo Bolonju u sledećem kolu, što nam neće biti lako. Znamo svi kakav tim imaju i kakav je trener Siniša Mihajlović. Ali i moja ekipa je fantastična. Imamo sjajnu grupu ljudi, odličnih fudbalera i odličnog trenera Ćezarea Prandelija, koji mi veruje i želi da mi pruži pravu šansu da igram u kontinuitetu. O Blekiju Milnekoviću mislim da ne treba previše pričati, jer jasno je svima da postaje pravi vođa ekipe. Na neki način se osećam privilegovanim jer pratim kako svakog dana napreduje i verovatno će uskoro postati jedan od najboljih štopera sveta.

Da li ste mogli i ranije da proigrate?

– Verovatno da jesam, verovatno i do mene ima krivice što nisam počeo ranije da igram dobro i postižem golove iz meča u meč. Ipak, dok Prandeli nije stigao nisam osetio da jedan trener ima toliko poverenja i strpljenja za mene. To me još više motiviše da igram dobro.

Riberi se postavio prema nama kao da smo mi sve osvojili

– To je takav čovek koji je došao u klub i ponašao se od starta kao da smo mi šampioni, a ne on. On je čovek koji i nama najmlađima pokazuje poštovanje i nikad mu nije problem da radi sa nama, odgovara na sva pitanja, jednostavno, uvek je tu za svakog od nas. Ja sad i nisam baš svestan sa kakvim igračem delim svlačionicu, ali ću verovatno jednog dana to postati. Stvarno sam srećan što sam deo grupe koja danas igra za Fjorentinu – rekao je Dušan Vlahović.

Tanjug/Fabio Ferrari/LaPresse via AP

Sad vas porede sa Lukom Tonijem, šta mislite o tome?

– Šta da mislim kad u istoj rečenici spominju moje ime i takvog asa. Koga god da su spomenuli bilo bi mi drago, jer kao što sam već rekao, ja sam na početku, a svi ti ljudi su se dokazali kao igrači.

Pročitajte još

Kako ti izgleda reprezentacija Srbije posle dva okupljanja?

– Prvo bih se zahvalio selektoru Tumbakoviću što mi je dao šansu da treniram i igram sa našim najboljim igračima. Bio sam srećan što dam mogao da osetim atmosferu u timu i što sam bio u prilici da zaigram. Onaj meč sa Rusijom bio je kao iz sna. Aleksandar Mitrović i Luka Jović, naša dva najbolja špica, pa još mene selektor pozove da uđem u igru, stvarno sam bio iznenađen. I onda gol. Svako dete koje krene da trenira želi baš taj trenutak da doživi. Hoću da se ovo produži i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Šta je uzrokovalo kvar u reprezentaciji pa nismo došli do plasmana EP?

– Previše sam mlad da bih ja posle dva okupljanja mogao da pričam o tome da nešto ne valja u reprezentaciji. Ja samo jedno znam – niko nije želeo taj prolaz na prvenstvo više od nas igrača i nikome nije žalije nego nama što nismo uspeli. Šta znam… Nekada sve lepo isplanirate, ali se dogodi baš tada da imate slab dan i dođe  loš rezultat. Još ne mogu da zaboravim Škotsku, iako znam da nema svrhe razmišljati o prošlosti, treba gledati unapred. U novim kvalifikacijama moramo dati sve od sebe da obradujemo naciju, znači svaka pobeda i navijačima, ali i nama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike