"Dragi, dobri Sabo je zauvek zatvorio oči"

15.12.2020

11:50

0

Potresne reči čoveka koji je odgovoran za Zoltanovu trenersku karijeru

"Dragi, dobri Sabo je zauvek zatvorio oči"
Copyright MN Press

Oni dobro upućeni u dešavanja u svetu fudbala kažu da su dani delili Zoltana Saba od imenovanja na mesto šefa stručnog štaba mađarskog prvoligaša Honveda. I umesto da još trener iz Srbije postane internacionalac, dogodilo se to da pišemo o tome kako nas je napustio, tokom ove grozomorne 2020. godine još jedna sportska veličina.

Pročitajte još: Sve o poslednjim satima Zoltana Saba

Čovek koji je odgovoran za Zoltanovu trenersku karijeru, Tomislav Sivić, kroz suze, drhtavim glasom nekako je smogao snage da se oprosti od svog velikog prijatelja.

– Rekoše mi da mu je pozlilo. Otišao je u bolnicu i posle nekoliko sati zauvek je zatvorio oči. Dragi, dobri Sabo. Ljudina. Tih, miran, povučen. Ono što je najvažnije od svega bio je izuzetan čovek. Saučešće porodci, braći Laslu i Tiboru. Ostaje nam da žalimo i da se sećamo velikog Zoltana – objasnio je Tomislav Sivić u razgvoru za “Sport klub“.

Pročitajte još: Bivši saigrači se u suzama opraštaju od Zoltana

Zoltan je prve korake u trenerskom svetu napravio upravo pored Svića. A kako su se oni uopšte upoznali.

– Držao sam neko predavnje u Novom Sadu, a među trenerima koji su bili tu da bi stekli licencu bio je i on. Istog dana dobijem ponudu da preuzmem Kečkemet. Nisam najbolje znao jezik i pozovem ga da mi se pridruži. I uspemo da plasiramo klub u Prvu ligu posle 97 godina – prisetio se Sivić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike