Dominacija: Novak počistio Kuevasa

03.06.2021

16:07 >> 16:17

0

Autor: Milan Nastić

Srpski teniser pobedom nad Urugvajcem plasirao se u treće kolo Rolan Garosa

Dominacija: Novak počistio Kuevasa
Copyright Tanjug/(AP Photo/Christophe Ena)

Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa. Prvi reket sveta je počistio Urugvajca Pabla Kuevasa sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:4), i tako se domogao narednog kolo prestižnog turnira u kojem će igrati sa Litvancem Ričardsom Bernakisom koji je bio bolji od Džejmsa Dakvorta sa 3:1.

Srpski teniser je dominirao tokom čitavog duela, a najbolji pokazatelj je da je protivniku dozvolio da osvoji samo devet gemova.

Treba istaći da je ovo bio njihov prvi međusobni susret u karijeri, iako obojica iza sebe imaju preko 15 godina profesionalne karijere.

Nole je i u duelu sa Kuevasom pokazao da je u Pariz došao sa najvećim ambicijama, a to je da osvoji Rolan Garos.

Od samog starta Đoković je dao doznanja 92. igraču na svetu da ne želi nešto previše da se zadrži na terenu Suzan Lengvenu.

Pročitajte još

Naravno da je srpskom teniseru dodatni motiv bila i publika na tribinama, što je u nekoliko navrata isticao prvi reket sveta da mu publika daje posebnu energiju.

Što se tiče početka meča, nije nagoveštavao da će Đoković lako izaći na kraj sa Kuevasom, jer je Urugvajac već u trećem gemu napravio brejk.

Ipak, odmah u sledećem srpski tensier je napravio ribrejk.

Posle toga obojica su bili uspešni na svojim servisama, a odlučujući se dogodio u osmom u kojem je Nole ostvario brejk i prvi set završio u svoju korist sa 6:3.

Đoković je već na startu drugog seta napravio brejk, odmah zatim ga je potvrdio i slobodno se može reći da je Nole bez većih problema kontrolisao taj deo meča.

Nakon toga je Nole je još jednom oduzeo servis Kuevasa i bez većih problema stigao do 2:0 u setovima.

Deja vu je viđen i na početku trećeg seta. Novak pravi brejk, ali u sledećem gemu na servis srpskog tenisera viđena je velika borba, Urugvajac je imao šansu da odmah napravi ribrejk, ali prvi reket sveta je uspeo da osvoji taj gem, iako se prilično namučio da osvoji svoj servis.

Posle toga Đoković je lako priveo meč kraju i zasluženo se plasirao u treće kolo Rolan Garosa.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike