Đovani van Bronkhorst završio misiju u Piksijevom klubu: Dosta je bilo!

03.12.2020

10:54 >> 10:57

0

Holanđanin doveo Gvangdžou do ivice ispadanja pa posle jedne sezone rekao Kinezima zbogom

Đovani van Bronkhorst završio misiju u Piksijevom klubu: Dosta je bilo!
Copyright Profimedia

Kakav debakl kineskog Gvangdžoa R&F! Holandski stručnjak Đovani van Bronkhorst pobegao je iz kineskog kluba posle samo godinu dana provedenih na klupi koju je nasledio od Dragana Stojkovića Piksija.

Pročitajte još: Bežao od Pavelićevih ustaša, a da su ga pronašle, legenda o Bobeku nikada ne bi ni postojala

Bivši igrač Fejnorda i Barselone zatvorio je stranicu u Kini i saopštio navijačima i upravi – “Bila je ovo lepa avantura, ali sada je dosta”. Razlog – želi više vremena da provede sa porodicom!?

– Zbog strogih pravila sa koronom on nije mogao da bude sa porodicom od marta. Bila je to velika avantura, ali sada je to dovoljno – rekao je njegov menadžer Žan Pol van Gastel.

Sa Holanđaninom se povlači i ceo stručni štab posle samo jedne sezone u kojoj je bilo mnogo toga razočaravajućeg za navijače kineskog kluba, jer su od Piksijevih naslednika očekivali snažnu igru u odbrani, manji broj primljenih golova, plasman u vrh tabele i kompletan preporod kluba. Umesto svega toga, jedva je izbegnuto ispadanje u niži rang, a ni igra nije bila atraktivna kao u Piksijevoj eri.

Piksi još ima važeći ugovor sa Gvangdžou R&F, koji će biti van snage tek onda kada pronađe novi klub. Drugi Srbin iz Gvangdžoa Duško Tošić u sredu se oprostio od kluba i navijača.

Pročitajte još: Sviđa mu se kako igra Zvezda i rado bi se vratio: Bivši kapiten hvali crveno-bele

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike